Avusturya’da Hükümet Krizi: ÖVP’den Herbert Kickl’e Sert Eleştiri!

Avusturya’da Hükümet Krizi: ÖVP’den Herbert Kickl’e Sert Eleştiri!

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da hükümet kurma çalışmaları çıkmaza girerken, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkan Vekili Dr. Christian Stocker, başarısızlıkla sonuçlanan koalisyon görüşmelerine ilişkin sert bir açıklama yaptı. Stocker, Özgürlük Partisi (FPÖ) lideri Herbert Kickl’in uzlaşmaz tutumunun müzakereleri tıkadığını ve merkez-sağ bir hükümet kurma çabasını boşa çıkardığını belirtti.

“Kickl, Muhalefet Politikacısı Rolünde Sıkışıp Kaldı”

Dr. Stocker, açıklamasında hükümet kurma sürecinin temel amacının halkın refahını artırmak, ekonomik büyümeyi sağlamak ve yasa dışı göçle mücadele etmek olduğunu vurguladı. Ancak, Herbert Kickl’in güç hırsı ve sorumluluk almaktan kaçınan tavrı nedeniyle görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Stocker, “Kickl, bir muhalefet politikacısı rolünde sıkışıp kaldı ve asla bir hükümet lideri gibi davranmadı,” dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
FPÖ Lideri Kickl, Kararını Bir Mektupla Avusturya Cumhurbaşkanı’na Bildirdi: İşte O Mektup

Avusturya’da hükümet kurma süreci tıkanma noktasına geldi. Avusturya Özgürlük Partisi ...

Avusturya’da Koalisyon Krizi: Hükümet Görüşmeleri Çöktü, Herbert Kickl Görevi İade Etti

UTKAN HABER (Viyana) - Avusturya'da mavi-siyah koalisyon (FPÖ-ÖVP) görüşmeleri başarısızlıkla ...

Viyana’da Yine Skandal: Kaçak Kasap Atölyesinde Hijyen Rezalet – 200 Kilo Kuzu Eti Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) - Viyana Belediyesi Acil Müdahale Ekibi, Ottakring’de ...

Viyana’dan Türkiye’ye Büyü Tuzağı: İkili Üfürükçü Hocaya 31.960 Euro Kaptırdı

Avusturya’nın Viyana kentinde yaşayan Dağıstan ve Habibe adlı çift, Türkiye”e ...

Üç Temel Şart Kabul Edilmedi

Stocker, ÖVP’nin koalisyon için üç temel şart sunduğunu belirtti:

  1. Egemen bir Avusturya: Yabancı müdahalelerden, özellikle Rusya’dan uzak durmak, iltica durdurma politikası ve Sky Shield savunma sistemiyle güvenliği artırmak.
  2. Avrupa’da Güçlü Bir Avusturya: Avrupa Birliği ile güvenilir bir ortaklık sürdürmek.
  3. Dirençli Bir Hukuk Devleti: Liberal demokrasiyi korumak ve her türlü aşırılıkla mücadele etmek.

Bu şartların Herbert Kickl tarafından kabul edilmediğini söyleyen Stocker, Kickl’in hükümet kurma müzakerelerine de yeterince katılım göstermediğini belirtti. “5 hafta süren görüşmelerde Kickl toplamda sadece 7 saat masada oturdu” dedi.

“Mutlak Güç Hayalleri Kurdu”

Stocker, Kickl’in tüm taleplerinde ısrarcı olduğunu, uzlaşmaya yanaşmadığını ve mutlak güç hayalleri kurarak görüşmeleri sonlandırdığını dile getirdi. “Herbert Kickl, hükümet kurma görevini yerine getirmedi ve merkez-sağ bir hükümet kurma fırsatını kaçırdı,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamalarla birlikte, Avusturya’da hükümet kurma sürecinin nasıl devam edeceği ve erken seçim ihtimalinin gündeme gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

Yayınlama: 12.02.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.