Avusturya’da Herkese 145 ile 290 Euro Arasında İklim İkramiyesi Ödenecek: Para Hesabınıza Ne Zaman Gelecek?


Avusturya’da Eylül ayında iklim bonusu ödemeleri başlıyor. Ana ikamet ve toplu taşıma bağlantısına göre 145 ile 290 Euro arasında değişen bonuslar, dört gün içinde hesaplara yatırılacak.


Avusturya’da Herkese 145 ile 290 Euro Arasında İklim İkramiyesi Ödenecek: Para Hesabınıza Ne Zaman Gelecek?


UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da İklim bonusu için geri sayım başladı! Eylül ayında yapılacak ilk ödemeler, İklim Bakanı Leonore Gewessler’a göre, bu yıl “daha önce hiç olmadığı kadar hızlı” gerçekleşecek. Ana ikamet yerine bağlı olarak, bu yıl iklim bonusu 145 Euro, 195 Euro, 245 Euro veya 290 Euro arasında değişiyor. Fark, bölgedeki toplu taşıma bağlantılarından kaynaklanıyor.

Eylül ayında iklim bonusu ödemeleri başlıyor ve İklim Bakanı Leonore Gewessler’a göre, “daha önce hiç olmadığı kadar hızlı.”

Bakan Gewessler, “Ökososyal vergi reformu ve iklim bonusu ile iklim koruma, Avusturya’nın vergi sistemine kalıcı olarak entegre edildi. İklim bonusu gerçekten herkese hitap ediyor ve çevre dostu davranışları ödüllendiriyor” dedi. Buna göre, iklimi koruyanlar, CO vergilendirmesinden tasarruf ederken, en sonunda daha fazla iklim bonusu alacaklar. 18 yaş altı çocuklar önceki gibi yarısını alacak, hareket kısıtlaması olan kişiler ise her zaman tam bölgesel dengeyi alacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Döner İşletmesi 2.000 Euro Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyor
Viyana’da Döner İşletmesi 2.000 Euro Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyor

Viyana’da bir döner işletmesi, eğitim gerektirmeyen 2.000 Euro net maaş ...

Avusturya’da Loto Sürprizi: 3 Kişi, Kişi Başı 1,7 Milyon Euro Kazandı
Avusturya’da Loto Sürprizi: 3 Kişi, Kişi Başı 1,7 Milyon Euro Kazandı

Avusturya’da yapılan dört katlı loto çekilişinde üç kişi kişi başı ...

Avusturya’da Hane Enerji Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor
Avusturya’da Hane Enerji Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor

Avusturya'da hane enerji fiyatları Temmuz ayında üst üste onuncu ayda ...

Avusturya Genelinde Rekor: Hızlı İklim Bonusu! Para Hesabınıza Ne Zaman Gelecek
Bu yıl toplam 8.688.437 kişi iklim bonusu almaya hak kazanacak. Bunlardan 7.841.515 kişinin bonusu doğrudan hesaplarına yatırılacak – bu bir rekor! Ayrıca, ödemeler bu yıl önceki yıllardan daha hızlı yapılacak. Günlük 2,1 milyon işlem gerçekleştirilecek ve hesaplamalara göre, yaklaşık dört gün içinde tüm hak sahipleri iklim bonusunu hesaplarında görecekler.

Gewessler, “İklim bonusunun ödenmesi, ülkenin en büyük dijitalleşme projelerinden biridir. 7,8 milyondan fazla vatandaş, sonbaharda birkaç gün içinde iklim bonusunu doğrudan hesaplarına alacak – bunu yapmak için hiçbir şey yapmalarına gerek kalmadan. Daha önce bu kadar kısa sürede bu kadar çok insana ödeme yapılmamıştı. Avrupa genelinde bu görülmeye değer bir başarı” dedi.

Klim Bonusu’nun posta yoluyla teslimatı ise sonbaharda 846.922 kişiye yapılacak. Bu, iklim bonusunun 2022’deki tanıtım yılına kıyasla yaklaşık 400.000 daha az Posta göndermeyi temsil ediyor.

Özetle:

  • İklim bonusu Eylül ayında daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ödenecek, ana ikamet ve toplu taşıma bağlantısına göre 145 ile 290 Euro arasında değişen miktarlar ödenecek.
  • Toplam 8.688.437 kişi hak sahibi olup, bunlardan 7.841.515 kişi doğrudan hesabına ödeme alacak, bu da bir önceki yıla göre %6 artış anlamına geliyor.
  • Ödemeler büyük bir dijitalleşme projesi kapsamında yapılacak ve dört gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Yayınlama: 11.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.