Avusturya’da Fiziksel Engelliler, Yaşadığı Bölgeye Bakılmaksızın Her Zaman 290 Euro İklim Bonusu Alacak!



2024 yılı İklim Bonusu ödemeleri 2 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Utkanhaber.com olarak tüm detayları sizin için derledik.


Avusturya’da Fiziksel Engelliler, Yaşadığı Bölgeye Bakılmaksızın Her Zaman 290 Euro İklim Bonusu Alacak!



UTKAN HABER (Viyana)Avusturya’da en az altı aydır ikamet eden herkes, vatandaşlık ve yaş gözetmeksizin Klimabonus ödemesinden faydalanacaktır. Avusturya vatandaşı olmayanların ise yasal oturum iznine sahip olması gerekmektedir. Ödeme tutarı ikamet edilen bölgeye ve bölgesel altyapıya bağlı olarak 145€, 195€, 245€ veya 290€ arasında değişmektedir. Çocuklar ilgili tutarın yarısını alırken, fiziksel engeli bulunan kişiler her zaman 290€ alacaktır.

Avusturya’da 2024 İklim Bonusu ödemelerine 2 Eylül’de başlıyor; hak sahipleri 145 ile 290 Euro arasında ödeme alacak. Toplamda 8,7 milyon kişiye otomatik ödeme yapılacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’

Başbakan Karl Nehammer, şiddetli fırtınaların ülkenin altyapısını ciddi şekilde etkilediğini ...

Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!
Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!

VERBUND müşterileri, 2022'deki tartışmalı fiyat artışından kaynaklanan tazminatlarını almak için ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

İklim Bonusu Başvurusu Gerekmeden Otomatik Olarak Hesaplara Yatırılacak
İklim Bonusu, bu yıl da Avusturya’da hak sahibi olan herkese başvuru gerekmeksizin otomatik olarak ödenecek. 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan ödemeler, banka havalesi yoluyla hesaplara aktarılacak.

145 ile 290 Euro Arasında Ödeme Yapılacak
Bu yıl İklim Bonusu’nun temel miktarı 145 Euro olarak belirlendi. Bölgesel dengeleme dahil olmak üzere ödeme seviyeleri 145, 195, 245 ve 290 Euro arasında değişiyor. Hak sahiplerinin %90’ından fazlası, İklim Bonusu’nu doğrudan hesaplarına alacak.

2024 yılı için toplam 8.688.437 kişi İklim Bonusu almaya hak kazandı. Bu kişilerden 7.841.515’i, 2 Eylül’den itibaren bonuslarını doğrudan hesaplarına alacak. Bu, İklim Bonusu’nun ilk kez uygulandığı 2022 yılına göre %6’lık bir artış anlamına geliyor. İlk uygulamada yaklaşık 7,41 milyon kişiye doğrudan ödeme yapılmıştı. Posta yoluyla gönderimler ise 846.922 kişi için sonbaharda planlanıyor ve bu, 2022’ye göre %30 daha az gönderim anlamına geliyor.

Ödemeler Başlıyor
2 Eylül 2024 itibarıyla başlayacak olan ödemeler, günde yaklaşık 2,1 milyon işlem ile yapılacak. Bu hız, önceki yıllara göre önemli ölçüde artmış durumda. İlk ödeme yılında günlük 300.000 işlem yapılıyordu. Bu hız sayesinde, ödemelerin ilk hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Eylül’ün ilk haftasında posta yoluyla gönderimler de başlayacak. İklim Bonusu’nun başlangıcından bu yana posta ile gönderilen kupon sayısı yaklaşık üçte bir oranında azaldı ve bu, yaklaşık 400.000 mektup tasarrufu anlamına geliyor. 2024 sonbaharında yaklaşık 847.000 posta gönderimi yapılacak ve bu mektuplar kişiye özel teslim edilen RSa/RSb mektupları olacak, teslim süreci yaklaşık 8 hafta sürecek.

2024 İklim Bonusu Hakkında
İklim Bonusu, Avrupa’da benzersiz bir model olan bir dengeleme tedbiridir ve karbon fiyatlandırması ile birlikte ekososyal vergi reformunun önemli bir parçasıdır. 2024 yılı için temel miktar 145 Euro’dur ve bölgesel dengeleme ile ödeme seviyeleri 145, 195, 245 ve 290 Euro’ya kadar çıkmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ana ikametgâhı Avusturya’da olan ve altı aydan uzun süredir burada yaşayan herkese başvuru gerekmeksizin otomatik olarak ödenecektir. Böylece Avusturya’da yaşayan insanlar, ekososyal vergi reformundan doğrudan faydalanacak. İklimi koruyanlar, karbon fiyatlandırmasında tasarruf edecek ve sonunda daha fazla İklim Bonusu alacak.

“Görülecek Bir Başarı”
“Ekososyal vergi reformu ve İklim Bonusu ile iklim korumayı Avusturya vergi sistemine kalıcı olarak entegre ettik. İklim Bonusu herkes içindir ve iklime dost davranışların ödüllendirilmesini sağlar. İklimi ne kadar iyi korursak, sonunda o kadar fazla bonus kalır,” diyen İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler, “İklim Bonusu’nun ödenmesi ülkenin en büyük dijitalleşme projelerinden biridir. 2 Eylül 2024 itibarıyla 7,8 milyondan fazla vatandaş İklim Bonusu’nu doğrudan hesaplarına alacak – hiçbir şey yapmalarına gerek kalmadan. Bu, Avrupa genelinde görülmeye değer bir başarıdır,” dedi.

Özetle:

  • İklim Bonusu, 2024 yılında da hak sahiplerine otomatik olarak ödenecek ve ödemeler 2 Eylül’de başlayacak, miktar 290 Euro’ya kadar çıkabilecek.
  • Toplamda 8,7 milyon kişi hak sahibi olup, 7,8 milyonu bonuslarını doğrudan hesaplarına alacakken, yaklaşık 847.000 kişi bonolarını posta yoluyla alacak.

Yayınlama: 01.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.