avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya’da Erkekler Ayda Ortalama 347 Euro, Kadınlar İse 268 Euro Biriktiriyor

Erste Bank ve Sparkasse tarafından yapılan yeni bir IMAS araştırması, Avusturyalıların ortalama olarak ayda 307 Euro biriktirdiğini gösteriyor. Bu miktar, son yıllarda belirgin bir artış göstererek yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Avusturya’da Erkekler Ayda Ortalama 347 Euro, Kadınlar İse 268 Euro Biriktiriyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yaşayanların tasarruf alışkanlıkları, Erste Bank ve Sparkasse tarafından yapılan yeni bir IMAS araştırması ile gün yüzüne çıktı. Araştırma, Avusturyalıların ayda ortalama 307 Euro biriktirdiğini ortaya koyuyor, bu da son yıllarda kaydedilen en yüksek tasarruf miktarı olarak dikkat çekiyor.

IMAS Araştırması: Erkekler Ayda Ortalama 347 Euro, Kadınlar İse 268 Euro Biriktiriyor
Erste Bank CEO’su Gerda Holzinger-Burgstaller, son on yılda tasarruf miktarının yaklaşık yüzde 70 arttığını belirtti. 2013 yılında bu rakam 181 Euro iken, geçen yıl 301 Euro’ya ulaşmıştı. Araştırma, erkeklerin kadınlardan daha fazla para biriktirdiğini gösteriyor. Erkekler ayda ortalama 347 Euro, kadınlar ise 268 Euro biriktiriyor. En yüksek tasarruf miktarı, 27-42 yaş arası kişilerde görülüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da 30 Yaşındaki Suriyeli Müşteri, Seks İşçisinin Çantasından 200 Euro Çaldı

Viyana'nın Leopoldstadt semtindeki bir genelevde yaşanan olayda, 30 yaşındaki Suriyeli ...

İran’da Yaşayıp Viyana’dan Yardım Aldı: 20 Bin Euro Dolandırıcılık

65 yaşındaki bir kadın, zamanının çoğunu İran’da geçirmesine rağmen Viyana’da ...

Avusturya’da 53 Yaşındaki Adam 72 Yaşındaki Komşusunu Öldürdü

GRAZ – Avusturya’nın Graz şehrinde, Jakomini semtinde meydana gelen korkunç ...

Avusturya’da Çalışanlara 1.000 Euro’ya Kadar Vergisiz Bonus Geliyor

Avusturya Ekonomi Bakanı Wolfgang Hattmannsdorfer (ÖVP), çalışanlara yönelik yeni bir ...

Sparbuch (tasarruf hesabı) Avusturya’da en popüler yatırım türü olmaya devam ediyor. Avusturyalıların yüzde yetmiş beşi bu yöntemi kullanırken, yüzde sekseni yatırım yaparken güvenliği öncelikli tutuyor. Yalnızca yüzde otuz iki hisse senetlerine yatırım yaparken, katılımcıların altıda onu hisse senetlerinin zor anlaşılabilir olduğunu düşünüyor.

Koruma ve finansal bir yastık oluşturma, Avusturyalıların tasarruf hedeflerinin başında geliyor. Katılımcıların üçte ikisi acil durumlar için biriktirirken, yüzde altmışı uzun vadeli finansal koruma ve yüzde elli beşi büyük harcamalar için para biriktiriyor. Ancak yüzde yedi belirli bir neden olmaksızın biriktiriyor.

Holzinger-Burgstaller, pek çok kişinin satın alma gücü kaybının farkında olmadığını ve tasarruf hesabında yüksek faiz oranları olsa bile kayıp yaşandığını belirtiyor. Bankacı, “Kazançlı yatırım yapmak istiyorsanız, hisse senetlerinden kaçınamazsınız” diyor.

 - Avusturya
Yayınlama: 12.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.