Avusturya’da enflasyon hızla düşüyor: Mart ayında %4,1 olan enflasyon, Nisan ayında %3,5’e geriledi

Avusturya’da Nisan ayında enflasyon oranı %3,5’e gerileyerek Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Bu düşüşte gaz fiyatlarının düşmesi ve paket tur fiyatlarının stabilizasyonu etkili oldu.

Avusturya’da enflasyon hızla düşüyor: Mart ayında %4,1 olan enflasyon, Nisan ayında %3,5’e geriledi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya İstatistik Kurumu, Nisan ayı enflasyonunun %3,5 seviyesine düşerek, Mart ayındaki %4,1 oranından belirgin bir düşüş gösterdiğini bildirdi. Bu düşüşün ana sebeplerinden biri, 2020 yılından bu yana ilk kez önceki yılın altına düşen gaz fiyatları olarak gösterildi. Ayrıca, turizm sektöründeki paket turların fiyatlarının geçen yıla kıyasla düşürücü etkisi oldu.

Avusturya’da Enflasyon %3,5’e Düştü: Ürün İçeriği Azalmasına Karşı Etiketleme Zorunluluğu Tartışılıyor
Tüketicilerin yaşadığı önemli sorunlardan biri olan Shrinkflation, yani ürün miktarının azaltılması ancak fiyatların sabit kalması, tüketici hoşnutsuzluğuna neden oluyor. Tüketici Bilgi Derneği’nin (VKI) yaptığı anket sonuçlarına göre, katılımcıların %81’i bu durumdan son derece rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Fransa’da Maliye Bakanı Brune Le Maire, bu sorunu “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi ve 1 Temmuz’dan itibaren içerik miktarı azaltılan ürünlerin raflarda belirgin şekilde işaretlenmesi gerektiğini duyurdu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları şehir içinden çok daha yüksek olup, ...

Avusturya’da Hofer Marketler Zinciri 50 Şubeye Self Servis Kasaları Yerleştiriyor

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya Hofer Marketler Zinciri CEO’su: Daha Uzun Çalışma Saatlerine Gerek Yok!

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya’da ise, tüketici koruma uzmanları benzer bir etiketleme sisteminin olumlu olacağını belirtiyorlar. Ancak, ülkede bu yönde bir adım atılıp atılmayacağı konusunda henüz net bir bilgi yok. Ekonomi Bakanlığı, mevcut düzenlemelerin yeterli olduğunu savunuyor ve Fransız ek düzenlemelerinin Avrupa hukukuyla uyumluluğunu analiz edeceklerini belirtiyor.

VKI, halktan gelen içerik miktarı azaltılmış ürün raporlarına bağımlı kalmaya devam ediyor ve bu raporların çoğu gıda ürünleriyle ilgili. Enflasyon oranının düşmesiyle birlikte, Shrinkflation vakalarının da azalacağı umuluyor.

Yayınlama: 30.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.