Avusturya’da Büyük Mülteci Operasyonu: 12 Türk, 5 Suriyeli, 2 Iraklı ve Kaçakçı Gözaltında

Salzburg eyaletinde 19 mülteci ile küçük kamyonetle yakalanan 21 yaşındaki Özbekistanlı kaçakçı Mühlbach’ta gözaltına alındı.

Avusturya’da Büyük Mülteci Operasyonu: 12 Türk, 5 Suriyeli, 2 Iraklı ve Kaçakçı Gözaltında

UTKAN HABER (Salzburg) Avusturya’nın Salzburg eyaletine bağlı Mühlbach am Hochkönig (Pongau) kasabasında çarşamba günü yaşanan bir olayda, bir şüpheli kaçakçı ve 19 mülteci, küçük bir kamyonetle yakalandı. Polise göre, bu mülteciler arasında 12 Türk, 5 Suriye ve 2 Irak vatandaşı bulunuyor. Sürücü gözaltına alındı ve mülteciler ifade vermek üzere bir polis karakoluna götürüldü.

Olayın görgü tanıklarından biri, öğle sonrası kısa bir süre sonra Çek plakalı küçük bir kamyonetten inen büyük bir insan grubunu gördükten sonra hemen polisi aramıştı. Sürücü başlangıçta olay yerinde bulunmadığı için polis, şüpheliyi aramaya başladı. 21 yaşındaki Özbekistanlı olan bu kişi, yakalama işlemi sırasında direnmeden gözaltına alındı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen ...

Avusturya’da Doktor Randevuları Haftalar Sonrasına Veriliyor: Özel Doktor Randevusu Hemen Alınıyor

Avusturya'da sağlık sistemi iki katmana ayrılmış durumda: Kasa doktorlarından randevu ...

Mühlbach’ta 19 Mülteciyi Küçük Kamyonetle Taşıyan Kaçakçı Suçüstü Yakalandı
Mülteciler, aralarında iki kadın ve iki çocuğun da bulunduğu bir grup olarak bulundular ve yorgunluk belirtileri gösteriyorlardı. Hemen olay yerinde su ve gıda ile beslendiler. Polis sözcüsü Aytunc Bahar, mültecilerin Perşembe günü Austria Presseagentur (APA) için ifade vermek üzere bir polis karakoluna götürüldüğünü açıkladı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, “Hiçbiri uluslararası koruma talebinde bulunmadı, çünkü hedef ülke olarak Almanya’yı belirttiler,” denildi. 19 kişiden 5’i, Avrupa genelindeki veri eşleştirme sonucu gözaltına alındı ve diğer iki kişi hala kontrol ediliyor. Diğer 12 kişi ise yabancılar hukuku açısından kayda alındı ve serbest bırakıldı.

Bu olay, son bir hafta içinde Salzburg bölgesinde yakalanan ikinci kaçakçı taşımasını temsil ediyor. Geçen Pazar günü, polis Salzburg’da bir kaçakçıyı yakalamış ve kamyonetin içinde 51 kişi bulunmuştu. Bu kişiler, Almanya’ya gitmek isteyen Kürtler ve Türk vatandaşlarıydı.

Yayınlama: 14.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.