Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar

Avusturya’da yaşanan hava felaketi nedeniyle etkilenen bölgelerdeki öğrenciler ve afet çalışmalarında görev alan öğretmenler 16 Eylül’de okula gitmeyip otomatik olarak mazeretli sayılacak. Eğitim Bakanlığı, güvenliğin en yüksek öncelik olduğunu vurguladı.

Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Eğitim Bakanlığı’ndan kritik bir karar geldi! Ülkede yaşanan yoğun fırtına ve sel felaketleri nedeniyle binlerce öğrenci Pazartesi günü okula gitmek zorunda kalmayacak. Bakanlık, güvenliğin en yüksek öncelik olduğunu vurgulayarak, etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin 16 Eylül 2024 Pazartesi günü otomatik olarak mazeretli sayılacağını duyurdu.

Eğitim Bakanı Martin Polaschek, yaptığı açıklamada, “Güvenliğimiz en öncelikli konu olmalı – özellikle de en küçüklerimiz için” ifadelerini kullandı. Bu nedenle, doğrudan felaketten etkilenen yerlerde ikamet eden öğrenciler okula gitmeyecek ve herhangi bir mazeret sunmalarına gerek kalmayacak.

Başbakan Karl Nehammer da X platformu üzerinden bir açıklama yaparak, “Mevcut hava olayları ve bunun sonucu olarak ülkemizin altyapısı büyük ölçüde etkilenmiştir. Bu durum, okullarımızı da olumsuz etkiliyor. Etkilenen bölgelerdeki öğrenciler yarın okula gitmek zorunda değiller ve otomatik olarak mazeretli sayılacaklar,” dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Ebeveynler ve Çocuklar İçin Yardım: 150 Euro’ya Kadar Bonus İmkanı

Avusturya’da Ebeveynler ve Çocuklar İçin Yardım: 150 Euro’ya Kadar Bonus İmkanı


Avusturya’da İşçi Odası, 5. ile 9. sınıfta çocuğu olan ailelere ...

Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı
Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı

Yukarı Avusturya, artan yaşam maliyetlerine karşı düşük gelirli hanelere 200 ...

Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Toplu Taşıma Araçları Bir Hafta Boyunca Ücretsiz!
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Toplu Taşıma Araçları Bir Hafta Boyunca Ücretsiz!


Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Toplu Taşıma Engeli Olanlar da Mazeretli Sayılacak
Karara göre, toplu taşıma aksaklıkları nedeniyle okula gidemeyen veya fırtına ve sel hasarları nedeniyle okul yolu tehlikeli olan öğrenciler de otomatik olarak mazeretli sayılacak. Aynı kural, okullarda görev yapan öğretmenler ve idari personel için de geçerli olacak. Özellikle gönüllü itfaiyede görev alan öğretmenler için de izin kararı uygulanacak.

Okullar Kapanabilir, Bilgilendirme Velilere Ulaşacak
Bakanlık, gerektiğinde tüm okulların kapalı kalabileceğini ve bu konudaki bilgilerin okul müdürlükleri aracılığıyla Pazar günü velilere iletileceğini belirtti. Eğitim Bakanı Polaschek, “Tüm kurtarma ekiplerine yorulmak bilmeyen çabaları için teşekkür ederiz,” diyerek afet çalışmalarına katılan personelin fedakarlığını vurguladı.

Özetle:

  • Hava felaketi nedeniyle Avusturya Eğitim Bakanlığı, etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin 16 Eylül 2024 Pazartesi günü okula gitmeyip otomatik olarak mazeretli sayılacağını duyurdu.
  • Bu karar, trafik aksaklıkları veya tehlikeli okul yolları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler ile afet çalışmalarında görev alan öğretmenler ve idari personel için de geçerli olacak.

Yayınlama: 15.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.