Avusturya’da Ailelere Yeni Destek Paketleri: Okul Spor Haftası için 100 Euro ve Bebek Bezleri İçin 90 Euro Yardım

Avusturya’nın Oberösterreich bölgesi, artan yaşam maliyetleri karşısında ailelere maddi destek sağlamak amacıyla yeni yardım paketleri sunuyor. Bu destekler, okul spor haftası için 100 Euro ve bebek bezleri için 90 Euro yardımı içeriyor.

Avusturya’da Ailelere Yeni Destek Paketleri: Okul Spor Haftası için 100 Euro ve Bebek Bezleri İçin 90 Euro Yardım

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Oberösterreich bölgesi, artan yaşam maliyetlerinin yarattığı baskı altındaki ailelere destek olmak için iki yeni finansal yardım paketi sunuyor. Özellikle okul masrafları ve bebek bezleri gibi temel ihtiyaçlar nedeniyle zor günler geçiren aileler, bu yeni desteklerle biraz olsun nefes alacak.

Okul Spor Haftası için 100 Euro’luk Destek

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Okul spor haftaları, çocukların sağlıklı gelişimi ve sosyal uyumu açısından büyük önem taşıyor. Ancak ailelerin birçoğu, yükselen maliyetler nedeniyle bu etkinliklere katılımı finanse etmekte zorlanıyor. Düşük gelirli ailelere yönelik olarak sunulan yeni destek paketi kapsamında, ebeveynler çocuk başına 100 Euro’ya kadar yardım alabilecek. Destek, “Schulsportwochen” servis merkezi aracılığıyla talep edilebiliyor. Başvuru sürecinde, ailelerin sosyal yardım aldıklarını kanıtlamaları gerekiyor ve uygunluk durumuna göre yardım kısa sürede sağlanıyor.

Schulsportwochen-100er” başvurusu için ilgili kişiler, antrag@sportwochen.org adresine e-posta göndererek başvurabilirler.

Windelgutschein: Bebek Bezleri için İndirim Kuponu
Bir diğer destek paketi ise “Windelgutschein” adı altında, bebek bezleri için sunulan indirim kuponu. Bu kupon, Oberösterreich’da yaşayan ebeveynlerin yüzünü güldürecek. Kupon, atık yönetimi birlikleri, belediyeler, uzman mağazalar ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen WIWA derneği tarafından sağlanıyor. Anne-Baba Pasosu ile ya da çocuğun doğum belgesiyle birlikte, en az 90 Euro değerindeki bu kuponu elde etmek mümkün.


Bebek bezleri için sağlanan desteğe ilişkin bilgilere windelgutschein.at ve umweltprofis.at web sitelerinden ulaşılabilir. Ebeveynler, bu sitelerde yer alan uzman mağazalar listesini kullanarak gutscheinlerini değerlendirebilirler.

Özet
Bu yeni destekler, özellikle okul masrafları ve bebek bezleri gibi önemli harcamaları olan ailelere büyük bir kolaylık sağlayacak. Oberösterreich bölgesindeki aileler, bu desteklerle birlikte, ekonomik baskı altında biraz olsun rahatlayacak. Destek paketleri hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için ilgili kurumların resmi web siteleri ziyaret edilebilir.

Yayınlama: 08.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.