Avusturya’da Adalet Skandalı: İki Hafta İçinde 4 Mahkum Hastanelerden Kaçtı

Sadece iki hafta içinde dördüncü kez, bir cezaevi mahkumu hastanelerden kaçmayı başardı. Her bir olay, ceza infaz sisteminin giderek daha fazla utanç kaynağı haline geliyor.

Avusturya’da Adalet Skandalı: İki Hafta İçinde 4 Mahkum Hastanelerden Kaçtı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Viyana ve Niederösterreich eyaletlerinde her şey Kasım ayının başında, Schwarzau Kadın Hapishanesi’nden Wiener Neustadt’taki bir hastaneye bir kadın mahkumun (36) nakli ile başladı. Kadın mahkum, hastanede tedavi altına alındı ve ameliyat edilmesi planlandı. Ancak, koruma görevlileri ayrıldığında ve kötü bir teşhis aldığında, ölümcül hastalığı olan kadın Viyana’nın uyuşturucu ve eroin sahnelerine geri döndü ve sonunda burada yakalandı.

Influencer. Bundan kısa bir süre sonra, yine Wiener Neustadt’ta, kelepçeli bir şekilde muayene öncesi kaçan 16 yaşında bir Afgan genç, kaçışı sırasında bir hapishane influencer’ına dönüştü. Instagram üzerinden takipçilerini alay ederken, kırılmış kelepçelerini gösterdi, bir joint içti ve bir gangster rap DJ’i olarak kendini sundu.

Genç, Viyana’da tespit edildi, yakalandı ve Gerasdorf’taki gençlik cezaevine geri götürüldü.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Üniversite Kliniği. Bu arada, Wachau’da bir başka mahkum kaçtı. 2032 yılına kadar silahlı soygun ve yaralama suçlarından hapis cezasına çarptırılan 35 yaşındaki bir Çeçen, iddiaya göre bozuk dizinin MR’ı için Krems Üniversite Kliniği’ne getirildi.

Hastane alanına vardığında, Islam Y. isimli bu mahkum, kelepçelerine rağmen kaçtı. Şaşkın koruma görevlileri, atletik eski MMA dövüşçüsünü takip edemedi. Kaçan şahsın, onu arabayla alan kaçış yardımcıları olabileceği düşünülüyor.

Üçüncü Yakalandı. Perşembe günü, kırık bir parmakla ve iki muhafızla AKH’ye getirilen Josefstadt mahkumu da bir taksiyle ve yine kelepçeli olarak kaçtı. Ancak, bu mahkumun kaçışı kısa sürdü. Ertesi gün tekrar yakalandı.

Adalet içeriden gelenler, hastane ziyaretlerinde sadece basit kelepçelerin güvenlik açısından yetersiz olduğunu belirtiyorlar. En azından, kelepçelere bağlı bir ek karın kemeri veya kaçışı engelleyecek ayak kelepçeleri kullanılması talep ediliyor.

Kompromis: Bütün cezaevleri Cuma gününden itibaren, eskortlarda mahkumların ellerini vücutlarının arkasında bağlamaları talimatı aldı.

Yayınlama: 25.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.