Avusturya’da 7,84 Milyon Kişinin Hesabına 145-290 Euro Arası İklim İkramiyesi Yatırıldı

Avusturya’da 2024 yılı için verilen İklim İkramiyesi ödemeleri büyük ölçüde tamamlandı; ancak alamayanlar için bakanlık, kontroller yapılmasını ve servis hattından yardım alınmasını öneriyor. İklim İkramiyesi ödemeleri toplu taşıma erişimi ve ikamet sürelerine göre belirleniyor.

Avusturya’da 7,84 Milyon Kişinin Hesabına 145-290 Euro Arası İklim İkramiyesi Yatırıldı

UTKAN HABER (Viyana) – 2024 yılı için öngörülen İklim İkramiyesi, şimdiye kadar tüm Avusturyalılara ödenmiş olmalıydı. Henüz İklim İkramiyesi’ni alamayanlar için Bakanlık’tan açıklamalar geldi.

Avusturya’da 2024 yılı için 290 Euro’ya kadar çıkabilen İklim İkramiyesi, büyük oranda hak sahiplerine ödenmiş durumda. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ödemeler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Ancak, bazı kişiler ödemelerini hala alamadı.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre, 7,84 milyon kişiye İklim İkramiyesi doğrudan banka hesaplarına yatırıldı. Bu, İklim İkramiyesi’nin ilk kez verildiği 2022 yılına kıyasla yüzde 6 daha fazla bir oran. 2022 yılında yaklaşık 7,41 milyon kişiye doğrudan ödeme yapılmıştı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Ebeveynler ve Çocuklar İçin Yardım: 150 Euro’ya Kadar Bonus İmkanı

Avusturya’da Ebeveynler ve Çocuklar İçin Yardım: 150 Euro’ya Kadar Bonus İmkanı


Avusturya’da İşçi Odası, 5. ile 9. sınıfta çocuğu olan ailelere ...

Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı
Avusturya’da Kış Öncesi Destek: Düşük Gelirli Hanelere 200 Euro Isınma Yardımı

Yukarı Avusturya, artan yaşam maliyetlerine karşı düşük gelirli hanelere 200 ...

Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Toplu Taşıma Araçları Bir Hafta Boyunca Ücretsiz!
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Toplu Taşıma Araçları Bir Hafta Boyunca Ücretsiz!


Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Hak sahipleri, 145, 195, 245 veya 290 Euro arasında değişen ikramiyelerini almış olmalılar. İkramiyenin miktarı, kişinin toplu taşıma erişimi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. İklim Bakanı Leonore Gewessler, “Temelde, Avusturya’da ana ikametgahı olan herkes İklim İkramiyesi alır. Bu ilk ödeme dalgası, yıl boyunca en az 183 gün aynı adreste yaşayanları kapsıyor. Sadece mahkumlar için bir istisna var; eğer 183 günden az bir süre hapiste kaldılarsa ödeme alabilirler” dedi.

Neden İklim İkramiyemi Hala Almadım?
İklim İkramiyesi için belirlenen 183 günlük süre, bazı kişilerin ödemelerini alamamasının nedeni olabilir. Bakanlık, “Hak sahibi olunmadıysa ancak yıl sonunda hak kazanılacaksa, İklim İkramiyesi 2025 baharında ikinci dalga ile otomatik olarak ödenecektir” açıklamasını yaptı.

Geçen hafta itibarıyla havale işlemlerine paralel olarak posta teslimatları da başladı. 10 Temmuz’a kadar banka bilgilerini güncellemeyen veya doğrulamayan yaklaşık 847.000 kişi, İklim İkramiyesi’ni Pluxee kuponları şeklinde alacak. Bu kuponlar, kişiye özel olarak teslim edilen RSa mektupları (reşit olmayanlar için RSb mektupları) ile gönderilecek ve Ekim sonuna kadar sürecek.

Kasım Ayına Kadar Bekleyin, Ardından…
Bakanlık, “Posta teslimatları bittikten sonra – yaklaşık sekiz hafta – hala İklim İkramiyesi alınmadıysa ve tüm yıl boyunca aynı adreste ikamet edildiyse, 0800 8000 80 numaralı servis hattımızı arayabilirsiniz. Çalışanlarımız, tüm hak sahiplerinin İklim İkramiyesi’ni alabilmesi için hızlı ve kolay bir şekilde yardımcı olacaktır,” açıklamasını yaptı.

Yayınlama: 13.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.