Avusturya ve Almanya Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Sınır Kontrollerini Uzatıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner ve Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, yüksek göç sayıları nedeniyle güvenlik endişeleriyle başlatılan sınır kontrollerinin uzatılacağını açıkladı. AB dış sınırları işlevsel hale gelene kadar, sınır kontrollerinin kaldırılamayacağını belirttiler.

Avusturya ve Almanya Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Sınır Kontrollerini Uzatıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Salı günü Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ile düzenlediği basın toplantısında, AB dış sınırlarının etkin bir şekilde kontrol altına alınana kadar sınır kontrollerinden vazgeçilemeyeceğini vurguladı. Almanya’nın da güvenlik nedenleriyle şu an için sınır kontrollerinden vazgeçemeyeceği belirtildi.

Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, diğer Avrupa ülkelerinin geçerli AB hukukuna uymadıklarını eleştirdi ve şu anda Almanya’ya ulaşan sığınma başvurusunda bulunanların üçte ikisinin diğer AB ülkelerinde kaydedilmemiş olduğunu belirtti. Dublin Anlaşması gereği, AB dış sınırlarındaki ilk varış ülkeleri mültecilerin kaydından sorumludur.

Karner, “yasa dışı göçle mücadele” kapsamında sınır kontrollerinin önemini vurgulayarak, Burgenland sınırında yakalanan kişi sayısında belirgin bir düşüş olduğunu ve kaçakçıların artık Avusturya’yı “dolanan” hale geldiğini belirtti. Avusturya, Çekya, Slovakya, Macaristan ve Slovenya ile olan sınırlarında kontroller yapmaktadır. Almanya ile Avusturya arasındaki kara sınırında ise 2015 sonbaharından bu yana Alman tarafından sabit sınır kontrolleri uygulanıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Sechsfachjackpot Heyecanı: Talihli Kişi 7.5 Milyon Euro Kazandı!

Avusturya'da büyük bir heyecan yaşandı; yaklaşık bir yıl sonra, 28 ...


Viyana Havalimanı’nda İstanbul’a Giden İki Afgan’dan 700.000 Euro Nakit Para Ele Geçirildi

Viyana-Schwechat Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere olan iki Afgan vatandaşın bagajında ...

Avusturya’da sigara fiyatları cep yakıyor: Ailede üç kişi sigara kullanıyorsa aylık olarak yalnızca sigaraya 540 Euro harcanıyor

Avusturya'da sigara fiyatlarındaki son artışlar, tütün vergisinin yükseltilmesi nedeniyle gerçekleşti. ...

Bakanlar, ayrıca sınır kontrolleri ve kaçakçılık suçları alanındaki işbirliği üzerine konuştular. Herrmann, Bavyera’nın yılın ilk yarısında tüm eyalette ödeme kartı uygulamasını planladığını ve sınır ötesi aşırı sağcılıkla mücadele konusunun da çalışma ziyaretinin gündeminde olduğunu belirtti. Her iki bakan da Almanya ve Avusturya’nın bu konularda daha da güçlü işbirliği yapması gerektiğinde hemfikir olduklarını ifade ettiler.

Yayınlama: 13.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.