Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen durdurulması gerektiğini savunarak, Avrupa Birliği’ne bu konuda daha sıkı politikalar benimsemesi çağrısında bulundu. Drexler, aile birleşiminin eğitim ve sağlık sistemlerini aşırı yüklediğini belirterek, Avusturyalı çocukların eğitim hakkının öncelikli olduğunu vurguladı.


Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi konusunda radikal bir değişiklik önerisinde bulundu. ÖVP üyesi Drexler, Niki Fellner ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Avrupa Birliği’nin bu konuda çok daha sıkı politikalar izlemesi gerektiğini savundu.

Drexler, AB Komisyonu ve AB Parlamentosu’na, aile birleşimi politikalarını sıkılaştırma çağrısında bulundu. AB seçimlerinden sonra ilgili yönergelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Sözde aile birleşimi, sayılar itibariyle gerçek bir sorun haline geliyor. Geçen yıl 9.000’den fazla, sadece Ocak ayında 845 kişi, her ay yaklaşık 700 kişi Avusturya’ya bu şekilde giriş yapıyor. Bu durum sağlık ve eğitim sistemimizi aşırı yüklüyor,” dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Avusturya’da Doktor Randevuları Haftalar Sonrasına Veriliyor: Özel Doktor Randevusu Hemen Alınıyor

Avusturya'da sağlık sistemi iki katmana ayrılmış durumda: Kasa doktorlarından randevu ...

Kakao Tarihi Seviyede Pahalı: Avusturya’da Çikolata Fiyatları Yüzde 30’a Varan Oranlarda Artıyor

Dünya piyasalarında kakao fiyatlarındaki tarihi artış, Avusturya'da çikolata fiyatlarının %30'a ...

Eyalet Valisi, 2003 yılından itibaren uygulanan AB yönergesinin, yeni AB Komisyonu ve Parlamentosu tarafından daha da kısıtlayıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Drexler, “Eğitim hakkı da bir insan hakkıdır. Ve Avusturyalı çocuklarımız için bu eğitim hakkı, aile birleşimi hakkından daha önemlidir,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, mültecilerin çocuklarını mali olarak destekleme zorunluluğunun da ele alınması gerektiğini ifade eden Drexler, bu konuda da Avrupa yasal düzenlemelerinin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Başbakanın önerdiği DNA testleri gibi önlemleri destekleyen Drexler, pratikte hiçbir aile birleşimine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 10.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.