Avusturya Sınırında 62 Kg İki Euro’luk Madeni Para ile Yakalanan Adam Mahkum Edildi

Bavyera polisinin Avusturya sınırında yaptığı kontrolde, bir arabanın içinde yasadışı yollarla restore edilmiş 62 kilogram iki Euro’luk madeni para bulundu. 33 yaşındaki sürücü, para sahteciliği suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Avusturya Sınırında 62 Kg İki Euro’luk Madeni Para ile Yakalanan Adam Mahkum Edildi

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya Bavyera polisleri, Avusturya sınırında bir kontrol sırasında 33 yaşındaki bir adamın arabasında toplam ağırlığı 62 kilogramı bulan iki Euro’luk madeni paraları ele geçirdi. Madeni paralar, arabanın birçok yerine saklanmış ve açıkça yasadışı yollarla restore edilmişti.

Sürücü, bu paraları Kuzey İtalya’nın Verona şehrinde bir otoparktaki çöp kutusunun yanında bulduğunu iddia etti. Bulunan madeni paraların toplam değeri yaklaşık 15.000 Euro olarak tahmin ediliyor. Adamın sınırı geçmeye çalıştığı sırada Nisan ayında Kiefersfelden’de durdurulduğu belirtildi.

Münih Gümrük Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma sonucunda, madeni paraların değerden düşürülerek metal hurda olarak satıldığı ve daha sonra yasadışı bir şekilde satış otomatlarını beslemek için restore edildiği ortaya çıktı. Bu bilgi, Traunstein Savcılığı ve Münih Gümrük Soruşturma Bürosu tarafından paylaşıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları şehir içinden çok daha yüksek olup, ...

Avusturya’da Hofer Marketler Zinciri 50 Şubeye Self Servis Kasaları Yerleştiriyor

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya Hofer Marketler Zinciri CEO’su: Daha Uzun Çalışma Saatlerine Gerek Yok!

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Rosenheim Bölge Mahkemesi tarafından para sahteciliği suçlamasıyla yargılanan sürücü, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, cezanın infazı ertelendiği bildirildi. El konulan madeni paralar, Federal Banka tarafından değerden düşürüldü ve geri kalan metal hurdası yeniden satılarak elde edilen gelir Alman devlet hazinesine aktarıldı.

Yayınlama: 15.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.