Avusturya | Salzburg Golling’de Skandal İddia: Belediye Meclisi Seçimlerinde SPÖ ve FPÖ Oyları Karıştı

Golling’de Belediye Meclisi seçimlerinde yaşanan bir hata nedeniyle oylar karıştı. Oyların yanlış iletilmesi sonucu SPÖ ve FPÖ’nün oyları yer değiştirdi. Bu hata düzeltilirse, SPÖ en güçlü parti konumuna gelecek. Hatanın düzeltilmesi için yapılan itirazlar sonucu karar, Cuma günü verilecek.

Avusturya | Salzburg Golling’de Skandal İddia: Belediye Meclisi Seçimlerinde SPÖ ve FPÖ Oyları Karıştı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Salzburger Tennengau bölgesindeki Golling kasabasında Pazar günü gerçekleşen Belediye Meclisi seçimleri, beklenmedik bir hata ile gündeme geldi. Obergäu seçim bölgesinde, oylar doğru sayılmış olsa da, verilerin iletimi sırasında Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) için olan oyların yanlışlıkla yer değiştirilmesi sonucu bir karışıklık yaşandı.

Belediye Meclisi Seçimlerinde Oy Karışıklığı
Bu hata, yeni seçilen Belediye Başkanı Martin Dietrich (SPÖ) tarafından açıklandı. Hatanın düzeltilmesi ile birlikte, iki mandanın FPÖ’den SPÖ’ye geçmesi bekleniyor. Bu değişiklik, SPÖ’yü Golling Belediye Meclisi’nde en güçlü parti konumuna getirecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Belediye ofisinde çalışan bir kişinin, bu seçim bölgesinin sonuçlarında bir hata olduğunu fark etmesi üzerine, seçim işlemlerinin zaten kapandığı belirtilerek, sonuçların düzeltilmesi için itirazda bulunulduğunu Dietrich belirtti. FPÖ de itirazda bulunarak yeni bir sayım talebinde bulunmuştu. Kararın, İlçe Seçim Kurulu’nun Cuma günü yapacağı toplantıda verilmesi bekleniyor.

Dietrich, 235 oy farkı ile sürpriz bir şekilde ve ilk denemede belediye başkanlığı seçimini kazandığını ifade etti. Bu, toplam oy sayısının yaklaşık %10’una karşılık geliyor. Ön sonuçlara göre, Belediye Meclisi’nde ÖVP’nin 9, SPÖ’nün 8 ve FPÖ’nün dört sandalyesi bulunuyordu. Ancak, iki “mavi” mandatın SPÖ’ye geçmesi durumunda, SPÖ on mandatla Belediye Meclisi’nde göreceli çoğunluğa sahip olacak. Bu durumda ÖVP dokuz mandatta kalırken, FPÖ ise sadece iki mandata düşecek.

4.500 nüfuslu Golling kasabasının tasarlanan belediye başkanı, yaşanan hatanın “çok utanç verici” olduğunu dile getirdi. 

Yayınlama: 15.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.