Yılbaşı Tatili Kabusa Döndü: Rusya’da Tatil Yapan Hintliler Anlamadıkları Belgeleri İmzalattırıp Cepheye Sürüldü!

Yılbaşı tatili için Rusya’ya giden bir grup Hint vatandaşı, orduya zorla alındıklarını ve Ukrayna savaşında cepheye sürülebileceklerini iddia etti. Bu durum, bir video mesajıyla ve NDTV’nin haberleriyle kamuoyuna duyuruldu. Hint Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yılbaşı Tatili Kabusa Döndü: Rusya’da Tatil Yapan Hintliler Anlamadıkları Belgeleri İmzalattırıp Cepheye Sürüldü!

UTKAN HABER (Viyana) – Bir grup Hint vatandaşı, Yılbaşı kutlamaları için çıktıkları Rusya seyahatinin ardından beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldı. Grup, Vladimir Putin’in ordusuna zorla askere alındıklarını ve Ukrayna ile savaşın cephelerinde savaşmaya zorlandıklarını iddia ediyor. Bu olay, çevrimiçi yayınlanan ve derin endişe uyandıran bir video mesajı ile ortaya çıktı.

Videoda, yedi Hintli erkek, sıkıntılı bir şekilde kameraya konuşurken görülüyor. Arkalarında, yerdeki bakışlarıyla korkmuş erkeklerin endişe verici görüntüleri yer alıyor. Grup, Rus ordusuna isteksizce katıldıklarını ve her an çatışmalara gönderilebileceklerini belirtiyor. NDTV’nin X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı yayında, bu erkeklerin orduya yemin ettiklerini gösteren belgeleri imzalamaya kandırıldıkları ifade ediliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İsveç’te birçok kez Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika ‘nın Ölüm İddiaları Asılsız Çıktı


Salwan Momika, İsveç ve Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle tanınan ...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa edeceği iddia edildi: Açıklama geldi

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa edeceği iddia edilmişti. ...

CHP’nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ekilen Tohumlar Fide Oldu”

Türkiye'nin yerel seçimleri sonrası, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...

Rusya gezilerini tamamladıktan sonra, seyahat acentesi tarafından Belarus’a gitmeleri konusunda yanıltıldıkları ve acentenin paralarını alıp kaybolduğu iddia edilen grup, Belarus’a varışlarında polis tarafından gözaltına alındıklarını ve Rus yetkililere teslim edildiklerini anlatıyor. İmzaya zorlandıkları belgelerde ne yazdığını anlamadıklarını belirten Hint vatandaşları, Rus ordusuna bağlılık yemini ettiklerini öğrenince, askerliği reddetmeleri durumunda karşılaşacakları korkutucu bir ultimatumla karşı karşıya kaldıklarını açıklıyor.

Kameraya konuşan 23 yaşındaki Sudhir ve arkadaşları, 15 gün boyunca askeri eğitim aldıklarını ve her an cepheye gönderilebileceklerini ifade ediyor. NDTV’ye göre, benzer durumda olan diğer Hint vatandaşları da var. Rusya’da tuzağa düşürülerek askeri hizmete zorlandıkları iddia edilen en az 20 Hintli, yardım için Hint yetkililerle iletişime geçti.

Hindistan’ın Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını geri getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve Rus yetkililerle temas halinde olduğunu belirtiyor. Videodaki yedi erkek gibi, birçok Hintli de destek işleri vaadiyle Rus ordusuna kaydedildi ancak yanıltıcı belge çevirilerine imza atarak zorla askeri eğitim almaya zorlandı.

Moskova’daki Hint büyükelçiliği, bu durumdaki Hintlilerin serbest bırakılmaları için Rus yetkililerle görüşmeler yapıyor. 2023 yılında, yaklaşık 100 Hintli işe alındı ve birkaçı serbest bırakıldı. Bu olay, uluslararası toplumda endişe ve tepkilere neden oldu.

 

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/news/26446278/new-years-eve-party-russia-conscripted-putin-army/#:~:text=A%20GROUP%20of%20men%20who,bizarre%20video%20message%20posted%20online.

Yayınlama: 14.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.