Avusturya, Ordu Gücünü Artırıyor: 1,8 Milyar Euro Karşılığında 225 Adet ‘Pandur Evolution’ Zırhlı Araç Satın Alacak

Avusturya Federal Ordusu, savunma kabiliyetlerini artırmak için 225 “Pandur Evolution” zırhlı araç satın alacak. Bu alımın maliyeti yaklaşık 1,8 milyar Euro olarak açıklandı.

Avusturya, Ordu Gücünü Artırıyor: 1,8 Milyar Euro Karşılığında 225 Adet ‘Pandur Evolution’ Zırhlı Araç Satın Alacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Federal Ordusu, savunma kabiliyetlerini güçlendirmek adına büyük bir adım atıyor. Savunma Bakanı Klaudia Tanner’ın açıklamalarına göre, ordunun araç filosu, 225 adet “Pandur Evolution” zırhlı araçla genişletilecek. Bu alımın maliyetinin yaklaşık 1,8 milyar Euro’ya mal olacağı belirtiliyor.

Yeniden Donatma Süreci ve Yerel Ekonomiye Katkı
Bundeskanzler Karl Nehammer, bu adımı yerel ordunun “özel bir günü” olarak nitelendirirken, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan savaşının ardından savunma bilincinde belirgin bir artış olduğunu vurguladı. Yeniden donatma sürecinin, geçmiş hataların düzeltilmesi anlamına geldiğini ifade eden Nehammer, bu projenin aynı zamanda yerel ekonomi için de “iyi bir gün” olduğunu belirtti. Zırhlı araçların kısmen Viyana Simmering’de üretileceği, katma değerin yüzde 70’ten fazlasının Avusturya’da kalacağı ve 200’den fazla yerel şirketin projede yer alacağı açıklandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
20.Viyana’da Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı: Evinde Silah ve 24.000 Euro Nakit Bulundu

Viyana'nın Brigittenau bölgesinde, bir uyuşturucu satıcısı yakalandı; evinde 435 gram ...

Avusturya’da Yabancı Kökenli İşsizlerin Sayısı Yüzde 16,9 Artarak 160 Bine Ulaştı

Avusturya'da işsizlik oranlarında Nisan ayında kayda değer bir artış görüldü, ...

Avusturya’da İşsizlerin 207 Bini Yerli 160 Bini Yabancı Olmak Üzere Toplam 367 Bin Kişi İş Arıyor

Avusturya'da Nisan ayı sonunda işsizlik oranlarında belirgin bir artış yaşandı; ...

12 Farklı Zırhlı Araç Versiyonu Planlanıyor
Savunma Bakanı Tanner, mevcut üç farklı zırhlı personel taşıyıcı versiyonunun gelecekte on ikiye çıkarılacağını duyurdu. Bu yeni versiyonlar arasında 120 mm’lik havan sistemli savaş araçları, mobil hava savunma ve elektronik harp versiyonları bulunacak. Bu zırhlı araçlar, hem yurt içinde hem de yurt dışında görevlerde kullanılacak.

Personel ve Teknolojik Gelişime Yatırım
Projenin başarısı için gerekli personelin işe alımının zorluklar içerebileceğini kabul eden Tanner, “Pandur Evolution” için üç kişilik mürettebat ve ilgili mekanikçilere ihtiyaç duyulacağını belirtti. Ayrıca, General Dynamics European Land Systems-Steyr (GDELS-Steyr) CEO’su Martin Reischer, daha fazla teknolojik gelişime yatırım yapacaklarını ve personel artırımı yapacaklarını duyurdu.

Pandur Evolution’un Özellikleri
“Pandur Evolution”, Viyana’daki General Dynamics European Land Systems tarafından üretiliyor ve güvenilir “Pandur” serisinin daha ileri bir gelişimi olarak gösteriliyor. Bu zırhlı tekerlekli araç, içindeki askerleri şarapnel, piyade silahlarından ateş ve mayınlardan koruyor. Hareket kabiliyeti ve yüksek hızıyla ön plana çıkan “Pandur Evolution”, piyade birliklerinin operasyonel kabiliyetlerini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip.

Bu stratejik yatırım, Avusturya Federal Ordusu’nun mevcut ve gelecekteki savunma ihtiyaçlarına cevap verme kapasitesini artırırken, aynı zamanda yerel iş gücü ve teknoloji sektörüne de önemli katkılarda bulunuyor.

Yayınlama: 23.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.