Avusturya | Kärnten eyaletinde ekstra 300 Euro daha ikramiye başvuruları bugün sona eriyor

Devam eden enflasyon dalgasına karşı Kärnten eyaleti, 300 euro daha ikramiye vermeye karar verdi.


Avusturya | Kärnten eyaletinde ekstra 300 Euro daha ikramiye başvuruları bugün sona eriyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Kärnten eyaletinde sosyal yardım, konut yardımı, aile yardımı, ısınma yardımı alanları, denkleştirme ödeneği alanlar, düşük işsizlik maaşı veya işsizlik yardımı alan yaklaşık 70 bin düşük gelirli hane halkı 300 Euro’luk Ekstra Bonustan faydalanabilecek. Başvurular 30 Kasım 2023’e kadar yapılabilir.

Kärnten Bonus Extra: 300 Euro
Kärnten eyaleti Haziran 2022’de enflasyondan etkilenenlere yardım kararı veren ilk federal eyalet oldu. Şartlara uyan her birey için “Kärnten Bonus Plus 2023” adı altında 600 Euro ikramiye verdi. Şimdi ise Kärnten eyalet hükümeti enflasyona karşı yeni bir önlem alıyor ve ‘’Kärnten Bonus Extra’’ adı altında temmuz ayından itibaren 300 Euro’luk ek ödeme yapacağını duyurdu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Kärnten Valisi Peter Kaiser (SPÖ), ‘’47.397 Kärnten hane halkı bu finansal yardımı zaten aldı.Başvurular 30 Kasım 2023 tarihine kadar çevrimiçi veya ikamet edilen belediye aracılığıyla yapılabilmektedir. yapılabilmektedir. Başvuru süresinin uzatılmasıyla daha fazla insanın bu desteği talep etmesine olanak sağlamak istiyoruz. Devletin destek hizmetlerinin doğru kişilere ulaştığını gösteren bir Joanneum Research çalışması olduğunu’’ söyledi.

Başvuru tarihi: 3 Temmuz 2023 – 30 Kasım 2023
Gelir sınırları (net, özel ödemeler olmadan, nafaka, bakım parası, çocuk yardımı, konut yardımı vb. ödemeler olmadan) yalnız yaşayanlar için 1.600 Euro ve iki yetişkinli haneler için 2.400 Euro’dur; her ek kişi için ek ücret 400 Euro’dur. Yalnız ebeveynler için her çocuk için ek ücret 700 Euro (400 Euro yerine). “Kärnten Bonus Extra” için kaynaklar federal Konut ve Isıtma Yardımı’ndan gelmektedir.

Gelir sınırları varmı?
Kasım 2022 ile Nisan 2023 arasındaki dönemde bir aylık gelir belgesi güncel kabul edilir.

– Yalnız yaşayan kişiler için 1.600 Euro
– Evli çiftler veya birlikte yaşayanlar için 2.400 Euro
– Evdeki ilave her çocuk veya yetişkin için: 400 Euro
– Bekar ebeyvenlerin her çocuk için: 700 Euro

Örnek; İki çocuklu evli bir çiftin aylık net geliri 3.200 Euro’yu geçmiyorsa veya iki çocuklu bekar bir ebeveynin aylık net geliri 3 bin Euro’yu geçmiyorsa başvuru yapabilirler.

Ödeme Nasıl Yapılacak?
Kärntner Bonus Plus Ekstra ödemesini otomatik olarak alan hanelerin hesaplarına Temmuz ayında doğrudan 300 Euro aktarılacaktır. Çevrimiçi olarak veya belediyeye başvuruda bulunan haneler, başvurunun ulaşmasına bağlı olarak Kärntner Bonus Ekstra alacaklardır!

Ödeme üç aşamalı olarak gerçekleşecek

Aşama 1: Sosyal yardım alan veya Kärntner Bonus Plus 2023’ü almış olan Kärntner’lilerin başvurmasına gerek yoktur! Bu kişilere Kärntner Bonus Ekstra otomatik olarak aktarılacaktır. Aktarımlar Temmuz 2023’te başlamıştır.

Aşama 2a: Sosyal yardım almayan ancak yukarıda belirtilen gelir sınırlarının altında kalan tüm Kärntner’liler için 03 Temmuz’dan itibaren (30 Eylül 2023’e kadar) çevrimiçi bir platform aktif hale getirilecektir.

Aşama 2b: Buna paralel olarak, dijital veya çevrimiçi başvuru yapamayan veya yapmak istemeyen tüm Kärntner’liler 03 Temmuz’dan itibaren (30 Eylül 2023’e kadar) ikamet ettikleri yerdeki belediyeye başvurabilirler. Başvuru daha sonra belediyenin yardımıyla aynı şekilde gerçekleştirilir.

Önemli Uyarı: Kärnten Bonus Plus 2023’ün doğrudan aktarım yerine nakit olarak ödenmesini isteyen hak sahibi Kärntner’liler eyalete bildirimde bulunabilirler. Ardından ödeme posta yoluyla yapılır („Posta Nakdi“).

Çevrimiçi başvuru formu: portal.ktn.gv.at/Forms/AFS/GS173
Belediyeler için başvuru formu: portal.ktn.gv.at/Forms/AFS/GS174
Başvuru hakkında bilgi: www.ktn.gv.at/Service/Formulare-und-Leistungen/GS-L122

Yayınlama: 30.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.