Avusturya | Graz’da kira gelirlerini gizleyen 59 yaşındaki adam 3 yıldan fazla sosyal yardım aldı


Graz’da küstah bir sosyal dolandırıcılık vakası ortaya çıktı. 59 yaşındaki Rumen uyruklu bir adam 3 yıl boyunca devletten haksız yere 21 bin Euro’dan fazla sosyal yardım aldı.


Avusturya | Graz’da kira gelirlerini gizleyen 59 yaşındaki adam 3 yıldan fazla sosyal yardım aldı

UTKAN HABER (Viyana) – Sosyal bir devlet olan Avusturya, her türlü dezavantajlı durumda (işsizlik, hastalık, geçim derdi vb.) birçok yardım ve destek programıyla vatandaşının yanında yer alıyor, ancak kimileri bu sistemi kötüye kullanıyor.

Sosyal bir devlet olan Avusturya, sosyal yardım dolandırıcılığıyla mücadelesine hız kesmeden devam ederken, 2022 yılının bilançosu açıklandı. 2021 yılına oranla sosyal dolandırıcılık vakalarında bir düşüş yaşandığı, öte yandan 2022 yılı itibariyle zararın yaklaşık 14,1 Milyon Euro olduğu açıklandı.

Haksız yere 21 bin Euro’dan fazla sosyal yardım aldı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya İçişleri Bakanı Karner, Suriye’ye Sınır Dışı İşlemlerini Yeniden Başlatmayı Planlıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Suriye'ye sınır dışı işlemlerini yeniden ...

Viyana Praterstern’de Maç Sonrası Türk ve Suriyeli Gruplar Arasında Çıkan Kavgada Beş Kişi Yaralandı


Viyana'nın Praterstern bölgesinde, Türkiye-Avusturya milli futbol maçının ardından Türk ve ...

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick: Türkiye Maçı öncesi 6-1 Skoruna İmkansız Derdim

Avusturya'nın Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Türkiye'ye karşı alınan 6-1'lik zaferi ...

Viyana’da 24 Yaşındaki Iraklı Kadın Eski Kocasını Boynundan Bıçakladı

Avusturya'nın Viyana şehrinde, 34 yaşındaki bir kadın eski kocasını boyun ...

Avusturya’nın Steiermark eyaletinin başkenti Graz’da yeni bir sosyal dolandırıcılık vakası ortaya çıktı. Sosyal Yardım Dolandırıcılığı” (SOLBE) soruşturma grubu, Kamu İstihdam Bürosu’nun (AMS) 59 yaşındaki Rumen hakkında şüpheli bir faaliyet raporu sunmasının ardından uzun süredir araştırılıyordu.

59 yaşındaki adam, kendi gelirinin olmadığını imzalayarak her seferinde onayladı. Ancak, adamın kira gelirleri veya bir geliri vardı ancak bunu gizlediği ortaya çıktı. Ocak 2017’den Mart 2020’nin ortalarına kadar üç yılı aşkın bir süre boyunca tekrarlayan şekilde İhtiyaç duyulan yardım (Mindestsicherung) başvuruları yapmıştı.

Kriminal polisinin soruşturması sonunda Rumen’in yıllardır Graz’da birden fazla daireye sahip olduğu şüphesi doğrulandı. Birkaç daireyi kiralayarak kendi gelirlerini oluşturdu, bu nedenle devam eden İhtiyaç duyulan yardım ödemeleri gerekli yasalara uygun olmadığı tespit edildi.

Rumen uyruklu şüpheli, ifadesinde kapsamlı bir şekilde suçunu itiraf etti. Kendisi hakkında şüpheli işletmeli ağır dolandırıcılık suçlamasıyla Graz Savcılığı’na bildirildi.

Soruşturma kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Yayınlama: 04.04.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.