Avusturya devletini dolandıran dolandırana! Kufstein’de evli bir çift yıllarca işsizlik yardımı aldılar

Tirol eyaletinde yaşayan karı ve koca yıllarca haksız bir şekilde beş haneli bir Euro aralığında asgari  geçim  yardımı ve hastalık parası aldılar.

Avusturya devletini dolandıran dolandırana! Kufstein’de evli bir çift yıllarca işsizlik yardımı aldılar

UTKAN HABER (Viyana) – Sosyal bir devlet olan Avusturya, her türlü dezavantajlı durumda (işsizlik, hastalık, geçim derdi vb.) birçok yardım ve destek programıyla vatandaşının yanında yer alıyor, ancak kimileri bu sistemi kötüye kullanıyor.

Sosyal bir devlet olan Avusturya, sosyal yardım dolandırıcılığıyla mücadelesine hız kesmeden devam ederken, 2022 yılının bilançosu açıklandı. 2021 yılına oranla sosyal dolandırıcılık vakalarında bir düşüş yaşandığı, öte yandan 2022 yılı itibariyle zararın yaklaşık 14,1 Milyon Euro olduğu açıklandı.

Avusturya’nın Tirol eyaletine bağlı Kufstein şehrinde evli bir çift yıllarca yasadışı bir şekilde acil yardım ve hastalık parası aldılar. Solbe tarafından dolandırıcılık yaptıkları açığa çıktı. Hasarın beş haneli bir Euro aralığında olduğu açıklandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...

Avusturya’da Sosyal Yardım Sahtekarlığı Görev Gücü (SOLBE) tarafından kapsamlı soruşturmalar yoluyla ciddi bir ticari sosyal yardım dolandırıcılığını netleştirmeyi başardı. Kufstein bölgesinde yaşayan evli bir çiftin, yıllardır Tirol İstihdam Servisi (AMS) ve Avusturya Sağlık Sigortası Fonu aleyhine beş haneli bir euro aralığında yasadışı bir şekilde işsizlik yardımı ve hastalık parası aldığı Kanıtlandı.

Buna göre, bir Innsbruck şirketinde tam zamanlı çalışan koca, 2018 yılında Almanya’da bir posta şirketi kurdu ve aynı zamanda Kufstein bölgesinde bir bina temizlik şirketi işletti.

Kadın sürekli AMS’deydi
Kocanın aracılık ettiği müşteri siparişleri, bunlar turizm şirketlerinin uzun vadeli siparişleriydi ve neredeyse tamamen, sürekli ya acil yardım ya da işsizlik yardımı alan karısı tarafından tek başına gerçekleştirildi.

Innsbruck savcılığına ihbar edilen sanık, ödeme yapan makamlara iş piyasasında çalışamaz veya çalışamayacak durumdaymış gibi davrandı.

Soruşturma devam ediyor.

Yayınlama: 28.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.