Avusturya, Bulgaristan ve Romanya, Schengen Sınırlarındaki Kara Kontrollerinin Kaldırılmasına Hazır: Beş Taahhütlerini Yerine Getirmeleri Gerekiyor

Avusturya, Bulgaristan ve Romanya, 2024’te Schengen bölgesindeki kara sınırlarındaki kontrollerin kaldırılması için görüşmeye hazır. Ancak, Bulgaristan ve Romanya’nın beş taahhütlerini yerine getirmeleri gerekiyor. 


Avusturya, Bulgaristan ve Romanya, Schengen Sınırlarındaki Kara Kontrollerinin Kaldırılmasına Hazır: Beş Taahhütlerini Yerine Getirmeleri Gerekiyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya, Bulgaristan ve Romanya, Schengen bölgesindeki kara sınırlarındaki kontrollerin 2024 yılında kaldırılması konusunda görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Ancak, bu adımın atılabilmesi için Bulgaristan ve Romanya’nın beş taahhütlerini yerine getirmeleri gerekiyor. Avrupa Konseyi’nin Schengen hava ve deniz sınırlarını açma kararı sonrasında yapılan açıklama, önemli detayları içeriyor.

Avusturya, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Frontex varlığının “en az üç katına çıkarılmasını” talep ediyor. Ayrıca, Bulgaristan-Sırbistan sınırındaki Frontex varlığının artırılması ve Avrupa Komisyonu’nun arazi araçları, dronlar ve gözetim sistemlerini finanse etmesi gerekiyor. Bulgaristan ve Romanya arasındaki sınır kontrollerinin güçlendirilmesi talep edilmekte olup, Sofya ve Bükreş’in Dublin Anlaşması’nın tam uygulanması konusunda taahhütte bulunması isteniyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Romania: The 122 Kilometer Long Sibiu-Pitești Highway to be Completed by 2028

Since the beginning of construction in spring 2020, only about ...

Ayrıca, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen yolcular için Avusturya havaalanlarında duyurulmamış kontrollerin mümkün olduğu belirtiliyor. Viyana, Schengen Alanı’nın işleyişi konusunda ortak bir AB tartışmasında ısrar ediyor. Bu gelişmeler, üç ülkenin Schengen bölgesine tam katılımı konusundaki önemli bir adımı temsil ediyor.

 

Yayınlama: 04.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.