Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Mikl-Leitner’den Sert Mesaj: Entegrasyona Direnen Ailelere 2.500 Euro’ya Kadar Ceza!

Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner, entegrasyona direnen ailelere verilen cezaların 440 Euro’dan 2.500 Euro’ya çıkarılmasını öneriyor. Mikl-Leitner, bu cezaların okullarda disiplinin sağlanması ve batı değerlerinin korunması için gerekli olduğunu belirtti.

Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Mikl-Leitner’den Sert Mesaj: Entegrasyona Direnen Ailelere 2.500 Euro’ya Kadar Ceza!

UTKAN HABER (Viyana) – Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), okul başlangıcına tam zamanında, entegrasyona isteksiz aileler için daha ağır cezalar içeren önerilerini netleştirdi. Mikl-Leitner, okullarda “inanç savaşçıları”, “kendi kendini atayan ahlak bekçileri” veya öğretmenlerin otoritesini tanımak istemeyen ebeveynlere karşı yeterli yaptırım bulunmadığını belirtti.

“Mevcut Cezalar Yeterince Caydırıcı Değil”

Mikl-Leitner’e göre, ebeveynlerin katılım yükümlülüklerini ihlal etmeleri durumunda mevcut olan cezalar “etkisiz” ve daha iş birliğine dayalı bir davranışı teşvik edecek kadar caydırıcı değil. Mikl-Leitner, ilk adımda ek cezalar yerine mevcut cezaların önemli ölçüde artırılmasını öneriyor. Şu an ebeveynlerin katılım yükümlülüklerini ihlal etmeleri durumunda verilen ceza en fazla 440 Euro. Mikl-Leitner, bu cezanın 2.500 Euro’ya çıkarılmasını talep ediyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar
Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar

Avusturya’da yaşanan hava felaketi nedeniyle etkilenen bölgelerdeki öğrenciler ve afet ...

Şiddetli Sel Felaketi Avusturya’yı Vurdu: Onlarca Yer Afet Bölgesi, Tahliyeler Devam Ediyor
Şiddetli Sel Felaketi Avusturya’yı Vurdu: Onlarca Yer Afet Bölgesi, Tahliyeler Devam Ediyor

Avusturya’da şiddetli yağışlar ve sel felaketi nedeniyle Aşağı Avusturya’da 30’a ...

“Birlikte Yaşamın Açık Kuralları Olmalı”

Eyalet Başkanı Mikl-Leitner, “Okul, birlikte yaşamın açık kurallarının olması gereken bir yerdir ve bu kuralların takip edilmesi gerekir ki eğitim işleyebilsin. Bu kurallar, batı değerlerimize karşı çıkanlar tarafından da takip edilmelidir, bunun için baskıyı artırmalıyız. Daha yüksek cezalarla, sınıf iklimini ve toplumun geneline fayda sağlayacak bir düzeni destekleyebiliriz,” dedi. Özellikle öğretmenler, ebeveynlerin kurallara uymamaları durumunda ciddi yaptırımlarla karşılaşacaklarını bilmelerinin, öğretmenlerin kendilerini daha iyi savunmalarını sağlayacağını belirtti.

Öğretmenlerden Destek Çağrısı

NÖ Eyalet Öğretmenleri Başkanı Claudia Andre, “Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu öğrenmeye istekli ve aktif olarak derse katılıyor. Ancak bir avuç çocuk ve genç, dersleri engelliyor ve bu, tüm öğretmenler ve motive olmuş öğrenciler için sorun yaratıyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okullarda etkili müdahale imkanlarımız eksik,” dedi. Andre, sınıfta düzeni sağlamak ve öğrencilerin başarısını desteklemek için disiplin ve katılım gerektiğini vurguladı.

Cezaların, diğer önlemler işe yaramazsa “son çare” olarak uygulanacağı belirtiliyor. Öğretmen-ebeveyn görüşmeleri, okul psikologları ile yapılan danışmalar sonuç vermediğinde ve ebeveynlerin iş birliği yükümlülükleri ihlal edildiğinde cezalar devreye girecek. Mikl-Leitner’in önerileri, mevcut okul yasasında değişiklikler gerektirecek.

“Daha Sert Cezalara İnanıyorum”

Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner, “Yumuşak eğitimle siyasi İslam’a karşı mücadeleyi kazanamayız. Bu nedenle daha sert cezaların uygulanması gerektiğine inanıyorum ve bu cezalar gelecek hükümetin görev listesine alınmalı ve hızla uygulanmalıdır. Eğer bu yüksek cezalar entegrasyon istemeyen ebeveynler tarafından ödenmezse, sosyal yardımlar kesilmeli,” dedi.

Eğitim Bakanı Martin Polaschek de Mikl-Leitner’in önerisini destekleyerek, “Yanlış anlaşılan hoşgörü nedeniyle sınıflarımızda eğilip bükülmemeli veya kısıtlanmamalıyız. Sınıflarımızda kurallarımız ve yasalarımız geçerli olmalıdır. Kültürümüzü anlamak ve saygı göstermek herkes için bir zorunluluktur ve bunu kabul etmeyenler sonuçlarına katlanmalıdır,” diye ekledi.

Özetle:

  • Aşağı Avusturya Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner, okullarda entegrasyonu teşvik etmek ve disiplin seviyesini yükseltmek için ebeveynlerin yükümlülüklerini ihlal etmeleri durumunda verilen cezaların 440 Euro’dan 2.500 Euro’ya çıkarılmasını talep ediyor.
  • Mikl-Leitner, bu sert cezaların siyasi İslam’a karşı mücadelede ve batı değerlerinin okullarda korunmasında gerekli olduğunu vurguluyor.

Yayınlama: 03.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.