Almanya’da Sosyal Yardımla Lüks Araç Kiraladılar: Polonya-Türkiye Uyruklu Çift 52 Bin Euro Aldı

Almanya’nın Dresden bölgesinde, gelirleri olmasına rağmen devletten sosyal yardım alan Anna G. (35) ve Ahmet B. (44), savcılığa göre Dresden Jobcenter’ı yaklaşık 52.000 Euro dolandırdı. Olay, büyük bir skandal olarak nitelendirildi.
Olay, Ahmet’in lüks arabalarla çok sayıda trafik cezası almasıyla ortaya çıktı. Dresden Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava görüldü. 2017 ile 2021 yılları arasında, Polonya-Türk uyruklu çift, devletten vatandaşlık geliri (Bürgergeld) aldı.
Ancak bir noktada, şehir kasası Ahmet’in sürekli olarak “yaşadığı bölgede park ihlalleri” nedeniyle ceza yediğini fark etti. Bu 6.500 Euro’luk ceza bedelini 2019’dan itibaren her ay 500 Euro nakit olarak ödemeye başladı!
Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Evde yapılan aramada, Ahmet’in toplamda 46.000 Euro’ya yakın lüks araçlar kiraladığına dair belgeler bulundu. Ayrıca Polonya’da yapılan bir araştırmada, çiftin adına kayıtlı bir şirket bulunduğu da ortaya çıktı.
Duruşmada Ahmet, arabalar için paraya ihtiyacı olduğunu ve Anna’nın bundan haberi olmadığını itiraf etti. Arabaların ücretini üçüncü kişilerin karşıladığını söylemiş.
Mahkeme, Anna hakkındaki davayı 3.000 Euro para ödemesi karşılığında düşürdü.
Ahmet ise 10 ay hapis cezası aldı, ancak cezası şartlı tahliye ile ertelendi. Geri ödemeleri gereken miktarın ne kadar olacağına şimdi ilgili daire karar verecek.