Almanya’da Sel: Polis Yeni Ölümler Bildirdi ++ Genç İtfaiyeci (22) Trajedisi

Almanya’da meydana gelen şiddetli hava olayları ciddi sellere neden oldu. Bavyera’da ölü sayısı üçe yükseldi, tren seferlerinde büyük aksamalar yaşanıyor.

Almanya’da Sel: Polis Yeni Ölümler Bildirdi ++ Genç İtfaiyeci (22) Trajedisi

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’daki sel felaketi devam ediyor. Özellikle güney bölgeleri şiddetli hava olayları en sert şekilde vurdu. Tüm bilgileri bu haber blogunda bulabilirsiniz.

Geçen hafta sonu Almanya’da meydana gelen şiddetli hava olayları ciddi sellere neden oldu. Bu haftanın başında da nehirlerin su seviyeleri yüksek ve selin etkileri dramatik durumda. Özellikle güney bölgeler en çok etkilenen yerler oldu. Şu ana kadar yapılan tahminler fazla iyileşme vaat etmiyor. Almanya’daki sel felaketinin tüm detaylarını bu haber blogunda bulabilirsiniz.

Almanya’da Sel Güncellemeleri

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’yı Vuran Sel: İkinci Dalga Alarmı – Yolcu Gemisi Tahliye Edildi – Ölü Sayısı Artıyor

Almanya’daki sel felaketi devam ediyor. Güney bölgeleri fırtınalardan en çok ...

Almanya’da 6-7 Euro olan Döner Fiyatlarına Müdahale: Fiyatlar 4,90 Euro’ya Düşürülsün Önerisi

Almanya'da hızla yükselen döner fiyatlarına karşı Die Linke partisi, döner ...

Almanya’da Elektrikli Otomobil Pişmanlığı: Sahiplerin Yarısı Kararından Memnun Değil

Almanya'daki elektrikli otomobil pazarı durgunluğa girmiş durumda. Çoğu Alman, desteklerin ...

Salı, 4 Haziran 2024:

10:54 – Bavyera’da Yeni Bir Ölüm Vakası

Polis raporlarına göre, Bavyera’daki sel nedeniyle bilinen ölü sayısı üçe yükseldi. Bild.de’nin haberine göre, Pazartesi günü (3 Haziran) Markt Rettenbach’ta (Unterallgäu bölgesi) bir kadın arabasıyla yoldan suya kaydı. Kurtarma ekipleri kadını sadece cansız olarak çıkarabildi.

10:08 – Tren Kaosu Devam Ediyor – Münih Batı Yönünden Ulaşılamıyor

Baden-Württemberg ve Bavyera’nın bazı bölgelerinde sel durumu nedeniyle, Deutsche Bahn bazı hatlarda yerel ve uzun mesafe seferlerini hala gerçekleştiremiyor. Stuttgart-Ulm-Augsburg-Münih hattında Ulm ile Augsburg arasındaki bölüm, Nürnberg-Donauwörth-Augsburg-Münih hattında Donauwörth ile Augsburg arasındaki bölüm, Münih-Memmingen-Lindau hattında Buchloe ile Memmingen arasındaki bölüm ve Ulm-Memmingen-Kempten hattının tamamı etkilendi. Kısacası, Münih batı ve kuzey yönlerinden ulaşılamıyor.

Deutsche Bahn, biletlerdeki esneklik düzenlemesini Salı gününe kadar genişletti – Pazar ile Salı arasında satın alınan biletler daha sonra kullanılabilecek. Aynı hedefe sahip biletle farklı bir rota kullanılabilir.

6:44 – İtfaiyeci (22) Boğuldu mu? Arama Durduruldu

Schwaben’deki selde kaybolan bir itfaiyeci için aktif arama artık yapılmıyor. Polis sözcüsü, 22 yaşındaki itfaiyecinin muhtemelen boğulduğunu söyledi. Muhtemelen su çekildiğinde bulunacak. Genç adam, Pazar gecesi Baden-Württemberg sınırına yakın Offingen’de DLRG su kurtarma botuyla hareket halindeydi. Beş görevliyle dolu bot güçlü akıntıda devrildi. 24 ile 70 yaşları arasındaki dört görevli karaya çıkmayı başardı ve yaralanmadı.

22 yaşındaki genç adamı bulmak için kısa süre sonra gönüllü itfaiyeler, DLRG su kurtarma, su kurtarma servisi, ordu ve polis yardımcıları arama yaptı. Eğer 22 yaşındaki genç gerçekten hayatını kaybettiyse, Bavyera ve Baden-Württemberg’deki selin beşinci bilinen ölüm kurbanı olacak.

5:56 – DWD Fırtına Uyarılarını Kaldırdı

Almanya’nın güneyindeki gergin sel durumu ortasında, Alman Meteoroloji Servisi (DWD) Almanya için tüm fırtına uyarılarını kaldırdı. DWD bu duyuruyu Salı gecesi yaptı.

Yayınlama: 04.06.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.