AKP’nin Kaybettiği Belediyelerin Bazılarında T.C. İbaresi Geri Geldi

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından, AK Parti’nin yönetimini kaybettiği bazı belediyeler, kamu kurumlarının tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresini yeniden ekledi.

AKP’nin Kaybettiği Belediyelerin Bazılarında T.C. İbaresi Geri Geldi

UTKAN HABER (Viyana) – 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Türkiye genelindeki birçok belediyede yönetim değişikliğine sahne oldu. AK Parti’nin yönetimini kaybettiği belediyeler arasında yer alan Kırıkkale, Sivas, Ankara’nın Keçiören, Beypazarı, Mamak ilçeleri, Giresun’un Görele ve Espiye ilçeleri ile Kütahya’nın Gediz ilçesi gibi yerler, tabelalarında dikkat çekici bir değişikliğe gitti: Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresinin geri eklenmesi.

Yerel Seçimler Sonrası Belediyelerde “T.C.” İbarelerinin Geri Dönüşü
Bu değişiklik, AK Parti iktidarının 2014 yılında başlattığı ve devlet kurumlarının tabelalarından “T.C.” ibaresinin kaldırılmasını içeren açılım döneminin bir sonucu olarak görülüyor. Yerel seçimler sonrasında göreve gelen yeni belediye başkanları, bu hareketle, kamu kurumlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve önemini vurgulamayı amaçlıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

Kırıkkale’de, CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Önal, göreve başlamasının hemen ardından “Kırıkkale Belediyesi tabelasında şimdi Türkiye Cumhuriyeti Kırıkkale Belediyesi yazıyor. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek, bu değişikliğin ilk adımını attı.

Ankara’nın AKP’den CHP’ye geçen Keçiören, Beypazarı ve Mamak belediyelerinde de benzer adımlar atıldı. Keçiören’de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın devir teslim töreninde “T.C.” ibaresinin yer aldığı tabela belediye binasına yeniden takıldı.

Sivas, Kayseri’nin Akkışla ilçesi, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi ve Kütahya’nın Gediz ilçesi gibi farklı şehirlerde de, yönetimi değişen belediyeler, tabelalarına “T.C.” ibaresini ekleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılıklarını ve saygılarını ifade ettiler.

Bu değişiklikler, yerel seçimlerin ardından yaşanan yönetim değişikliklerinin sembolik bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Vatandaşlar tarafından genellikle olumlu karşılanan bu hareket, kamu kurumlarındaki kimlik ve bağlılığın önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Yayınlama: 09.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.