AB TikTok’a Çocuk Koruma Önlemleri Yetersizliği Nedeniyle Soruşturma Tehdidiyle Karşı Karşıya

Avrupa Birliği (AB), popüler sosyal medya platformu TikTok’a, yetersiz çocuk koruma önlemleri nedeniyle potansiyel bir soruşturma başlatma tehdidinde bulundu. Bloomberg’e göre, AB Komisyonu, Çin merkezli uygulamanın Dijital Hizmetler Yasası (DSA)’nın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını incelemeye alacak.

AB TikTok’a Çocuk Koruma Önlemleri Yetersizliği Nedeniyle Soruşturma Tehdidiyle Karşı Karşıya

UTKAN HABER (Viyana) – AB Komisyonu, gençler arasında büyük popülerlik kazanan ve Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından işletilen TikTok’a yönelik ciddi endişelerini dile getirdi. Bloomberg’in Cuma günü yayımladığı rapora göre, TikTok’un Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamındaki çocuk koruma önlemlerinin yeterliliği sorgulanıyor.

AB’nin bu adımı, çocukları çevrimiçi ortamda karşılaşabilecekleri risklerden koruma amacını taşıyor. DSA, platformları nefret söylemi, kışkırtma ve yasa dışı içeriklere karşı daha aktif önlemler almaya zorlarken, aynı zamanda kullanıcıları manipülatif reklamlar ve alışverişe yönlendiren taktiklerden korumayı hedefliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İsveç’te birçok kez Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika ‘nın Ölüm İddiaları Asılsız Çıktı


Salwan Momika, İsveç ve Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle tanınan ...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa edeceği iddia edildi: Açıklama geldi

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa edeceği iddia edilmişti. ...

CHP’nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ekilen Tohumlar Fide Oldu”

Türkiye'nin yerel seçimleri sonrası, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...

TikTok ve ana şirketi ByteDance, AB’den henüz bir soruşturma bildirimi almamışken, bir şirket sözcüsü Reuters’a bu konuda bilgi verdi. AB Komisyonu ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Eğer soruşturma gerçekleşirse ve TikTok DSA gerekliliklerini ihlal ettiği tespit edilirse, ByteDance’a büyük para cezaları uygulanabilir.

Bu durum, AB’nin dijital platformlar üzerindeki denetimini artırma ve kullanıcı güvenliğini sağlama yönündeki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. TikTok’un bu potansiyel soruşturma karşısında nasıl bir adım atacağı ve gerekli uyum sağlama çabaları, önümüzdeki dönemde dikkatle takip edilecek.

Yayınlama: 10.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.