Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıktı: Tavuk Bonfile kg 209 TL, Piliç Fileto kg 189 TL, Piliç Üst Kanat Kök kg 139 TL


Türkiye’de tavuk eti fiyatları son beş ayda yüzde 172 artışla dolar ve altın gibi değerlerin artış hızını geride bıraktı, ekonomik dengeleri sarsarak piyasa koşullarıyla açıklanamayan bir yükseliş sergiledi. 


Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıktı: Tavuk Bonfile kg 209 TL, Piliç Fileto kg 189 TL, Piliç Üst Kanat Kök kg 139 TL

UTKAN HABER (Viyana) – Türkiye’deki tavuk eti fiyatları son beş ay içinde yüzde 172 oranında artarak tüm ekonomik dengeleri bozdu. CNN Türk’ün haberine göre, bu artış, dolar ve altın gibi değerlerin artış hızını bile geride bıraktı. Doların son beş ayda yüzde 10,47, altının ise yüzde 26,70 arttığı bir dönemde tavuk eti fiyatlarının bu denli yükselmesi piyasa koşullarıyla açıklanamıyor.

Güncel tavuk eti fiyatları şöyle;

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

Türkiye'ye yurtdışından ikinci bir cep telefonu getirilmesine yasak getirildi; fazladan ...

Avusturya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Perspektifler: Dışişleri Bakanı Schallenberg Ankara’da

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, 13-14 Mayıs tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

  • Tavuk Bonfile kg: 209 TL
  • Piliç Fileto kg:189 TL
  • Piliç Üst Kanat Kök kg:139 TL
  • Tüm Piliç kg: 94 TL

Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıkıyor: Son 5 Ayda %172 Artış!

Fiyat artışlarının sebebi konusunda ne esnaf ne de tedarikçi firmalar net bir açıklama yapabiliyor. Vatandaşlar ise sürekli değişen fiyatlar karşısında duydukları rahatsızlığı dile getiriyor ve fiyatların ambalaj üzerine yazılması gerektiğini savunuyor. Bu yasal düzenlemenin yapılması halinde, fiyatların sürekli değiştirilmesinin önüne geçilebileceği öne sürülüyor.

 

Bu durum, ekonomik istikrar açısından endişe verici bir tablo çiziyor ve tavuk eti tedarikinde yaşanan sorunlar, piyasa koşullarının dışında bir müdahale gerektirebilir. Ticaret Bakanlığı’nın ihracatı kısıtlama gibi önlemler alması bekleniyor. Bu adımların piyasada bir denge sağlayıp sağlamayacağı ve fiyatların normalleşip normalleşmeyeceği ise yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Yayınlama: 27.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.