Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab Viyana’da Ramazan Süslemelerine Karşı Çıktı

Avusturya’nın Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, Viyana’da Ramazan süslemelerine karşı çıktığını belirtti. Raab, bu tür süslemelerin yanlış anlaşılan toleransın bir işareti olduğunu ve çoğunluk toplumunun değerlerine uyum sağlama gerektiğini ifade etti.

Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab Viyana’da Ramazan Süslemelerine Karşı Çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, Viyana’da Ramazan süslemelerinin yapılmasına yönelik fikirlere karşı çıktığını belirtti. Avrupa’nın finans merkezi Frankfurt’un, Ramazan ayını kutlamak amacıyla şehrin ana caddesi Fressgass’ı hilaller, yıldızlar ve kandillerle süslemesi ve “Mutlu Ramazanlar” yazılı ışıklı tabelalar asması, Almanya’da bir ilki temsil ediyor. Ancak Viyana için Raab, bu tür süslemelerin söz konusu olamayacağını ifade etti.

Bakan Raab, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı süslemelerine ilişkin talebin, kendi bakış açısına göre, yanlış anlaşılan toleransın bir işareti olduğunu ve tamamen yanlış bir sinyal verdiğini belirtti. Raab, “Bizimle yaşamak için yanımıza gelen insanlar, çoğunluk toplumunun değerlerine uyum sağlamalı ve tersi değil,” diyerek, Başbakan Karl Nehammer liderliğindeki Avusturya Planı’nda belirtilen lider kültürünün bir parçası olarak, entegrasyonun çoğunluk toplumunun değerlerine uyum sağlama yönünde olması gerektiğini vurguladı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana Belediye Meclisi’nde Bütçe Krizi: Borçlar ve Tasarruf Paketi Tartışma Yarattı

Viyana Belediye Meclisi’nde 2026 bütçesi sert tartışmalara sahne oldu. Belediyenin ...

Avusturya’da Fazla Mesaiye Vergi Avantajı: 2026’da Neler Değişiyor?

Avusturya’da hükümet, fazla mesai ücretlerine yönelik vergi avantajında yeni bir ...

Avusturya’da Büyük Emeklilik Değişikliği: Daha Uzun Çalışma Dönemi Geliyor

Avusturya’da emeklilik sisteminde kapsamlı bir değişiklik kapıda. Hükümet, yaşlanan nüfus ...

Viyana’da Dehşet Anları: 21 Yaşındaki Afgan Bıçakla Daireyi Basmaya Çalıştı

Viyana’nın 11. bölgesinde pazartesi akşamı korku dolu anlar yaşandı. 21 ...

Frankfurt Belediyesi’nin öncülük ettiği bu tür süslemeler, şehrin kültürel çeşitliliğini ve dini hoşgörüyü kutlama yönünde önemli bir adım olarak görülüyor. Fressgass caddesi, araç trafiğine kapalı olup, Ramazan ayı boyunca süslemelerle donatılarak, bu özel ayın kutlanmasına olanak sağlıyor.

Entegrasyon Bakanı Raab’ın açıklamaları, Avusturya’da ve genel olarak Avrupa’da, kamu alanlarında dini ve kültürel farklılıkların nasıl temsil edilmesi gerektiği konusunda devam eden tartışmalara yeni bir boyut ekliyor. Bu tartışmalar, toplumların çeşitliliğe nasıl yaklaştığı ve entegrasyon politikalarının nasıl şekillendirildiği konusunda önemli soruları gündeme getiriyor.

Yayınlama: 07.03.2024