Avusturya | Tirol’de İlk Hız Yapan Sürücü Aracını Teslim Etti: Inntal Otoyolu’nda 179 Km/h ile Yakalandı

Avusturya’da yeni bir Karayolu Trafik Düzenlemesi’nin yürürlüğe girmesiyle, aşırı hız yapan sürücülerin araçlarına polis tarafından olay yerinde el konulabilecek. Bu kapsamda, Inntal Otoyolu’nda 179 km/s hızla seyreden ve alkollü olduğu tespit edilen 29 yaşındaki bir sürücünün aracına, yeni düzenleme gereğince el konuldu.

Avusturya | Tirol’de İlk Hız Yapan Sürücü Aracını Teslim Etti: Inntal Otoyolu’nda 179 Km/h ile Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 1 Mart 2024 Cuma gününden bu yana yürürlükte olan yeni Karayolu Trafik Düzenlemesi kapsamında, Tirol polisi, bir ilk olarak, aşırı hız yapan bir sürücünün aracına olay yerinde el koydu. Landespolizeidirektion Tirol tarafından yapılan açıklamaya göre, bu, bölgede bu tür bir işlem yapılan ilk olay oldu.

Yeni yasaya göre, özellikle şehir içinde saatte 60 km ve şehir dışında 70 km üzerinde hız aşımı gibi ağır suçları hedef alıyor. Kişilerin sürekli olarak aşırı hız yapması durumunda, işlemlerin sonucunda aracın kalıcı olarak el konulması ve açık artırmayla satılması söz konusu olabilir. Yetkili makam, şehir içinde izin verilen hız limitinin 80 km/sa üzerinde veya şehir dışında 90 km/sa üzerinde aşılması durumunda, ilk seferde bile bir İdari Ceza Kanunu (Verwaltungsstrafgesetz) uyarınca el koyma işlemi başlatabilir.

Tirol’de Aşırı Hız Yapan Sürücülerin Araçlarına El Konulmaya Başlandı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck'ta, Türkiye'deki mülklere sahip olmasına rağmen ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Viyana-Margareten’de Başsız Ceset Bulundu: Polis Cinayet Soruşturması Başlattı

Viyana-Margareten'de yenileme çalışmaları sırasında bir bodrumda başsız bir ceset bulundu; ...

Bu durum, Cuma gününden itibaren geçerli olan yeni Karayolları Trafik Düzenlemesinin bir parçası. Söz konusu sürücü, 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe giren ve polise aşırı hız yapan sürücülerin araçlarını el koyma ve daha sonra açık artırmayla satma yetkisi veren düzenlemeye takılan ilk kişi oldu.

A12 Otoyolu’nda 70 km/saat Üzeri Hızla Yakalanan Sürücü
Geçen Cumartesi, 29 yaşındaki bir sürücü, Inntal Otoyolu’nun Schönwies bölgesinde (Landeck bölgesi) izin verilen 100 km/saat hız limitini aşarak 179 km/saat hızla seyir halindeyken yakalandı. Ayrıca yapılan alkol testi, sürücünün alkollü olduğunu ortaya çıkardı. Bu olay sonucunda sürücü, hem ehliyetini hem de en azından geçici olarak aracını kaybetti. Araç çekildi ve Landeck İlçe Yönetimi, durum hakkında daha fazla işlem yapacak.

Sürücünün ehliyeti, olay yerinde polis tarafından alındı ve geçici araç el koyma işlemi yapıldı. Bundan sonraki süreçte, ilgili Bölge Yönetim Ofisi, hem uygulanacak para cezası miktarını hem de aracın daha uzun süre el konulup konulmayacağını belirleyecek. Bu olay, hem yasalara uyumun önemini vurguluyor hem de diğer sürücüleri aşırı hız yapmamanın ciddi sonuçları konusunda uyarıyor.

 

Yayınlama: 06.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.