Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Anasayfa
    • Avrupa
    • Almanya
    • Avusturya
    • İzin Yolu
    • Türkiye
    • Utkan Esim
    • Dünya
    • Deutsch
    • English
    • Video
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Utkan HaberUtkan Haber
    Subscribe
    • Anasayfa
    • Avrupa
    • Almanya
    • Avusturya
    • İzin Yolu
    • Türkiye
    • Utkan Esim
    • Dünya
    • Deutsch
    • English
    • Video
    Utkan HaberUtkan Haber
    Home»Avusturya»Avusturya’da artık hız yapanlar hapı yuttu: Hız Yapan Sürücülerin Arabalarına El Konulacak ve İhaleyle Satılacak
    Avusturya

    Avusturya’da artık hız yapanlar hapı yuttu: Hız Yapan Sürücülerin Arabalarına El Konulacak ve İhaleyle Satılacak

    destek_2b2amrudBy destek_2b2amrud28 Şubat 2024Updated:7 Mart 2024Yorum yapılmamış2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya, 1 Mart 2024’ten itibaren trafikte hız ihlali yapanlara karşı daha sert tedbirler alıyor. Ülkede, 34. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, aşırı hız yapan sürücülerin araçlarına el konulabilecek. Bu yeni düzenleme, hız ihlallerine karşı mücadelenin bir sonraki aşaması olarak görülüyor.

    Avusturya’da Yeni Trafik Kuralları: Aşırı Hız Yapan Araçlara El Konulacak

    Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler’in planlarına göre, belirli hız ihlalleri durumunda suç araçları artık devlet tarafından müsadere edilebilecek. Geçtiğimiz sonbaharda hız ihlallerine yönelik para cezalarının artırılması ve ehliyetin alıkonulma süresinin uzatılması gibi önlemler alınmıştı. Şimdi ise “düzeltilemez hız tutkunlarına” yönelik olarak araçların el konulması ve açık artırmayla satılması gibi daha sert tedbirler devreye giriyor.

    Hız Yapmanın Cezası Ne Olacak?

    • Şehir içinde 60 km/s, şehir dışında ise 70 km/s hız aşımında, trafik denetim yetkilileri araca geçici olarak el koyabilecek.
    • Eğer sürücü, son dört yıl içinde ilgili suçlardan dolayı ehliyetine el konulmuşsa veya izin verilen azami hız, şehir içinde 80 km/s, dışında ise 90 km/s aşılmışsa, araç kesin olarak el konulacak.
    • Aşırı hız ihlallerinin devam etmesinden endişe ediliyorsa, yetkililer son çare olarak aracı müsadere edebilir.

    Yeni Düzenlemenin Detayları

    • El konulan araçlar, mümkün olan en iyi şekilde değerlendirilmek üzere açık artırmayla satılacak. Elde edilen gelirin %70’i Avusturya Trafik Güvenliği Fonu’na, kalanı ise ilgili ceza sürecindeki masrafları karşılayacak yerel yönetim birimine gidecek.
    • ÖAMTC, bu önlemin etkinliği ve hukuki geçerliliği konusunda şüphelerini dile getirerek, bu kadar ciddi mülkiyet müdahalelerinin idari makamlar tarafından değil, ceza mahkemeleri tarafından yapılması gerektiğini savunuyor.

    Tartışmalar ve Eleştiriler

    Bu yeni düzenleme, trafik güvenliğini artırmayı amaçlarken, ÖAMTC gibi kuruluşlar tarafından yasal ve etik açıdan eleştiriliyor. Uygulamanın, trafik güvenliğine katkısının yanı sıra, hukuki zeminde yaratabileceği sorunlar da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Avusturya’da trafikte hız yapan sürücüler artık daha ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacaklar.

    araçlara el konulacak Avusturya hız kuralları hız limiti hız radar ihale kontrol Polis Trafik
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    destek_2b2amrud

    Related Posts

    Avusturya’da Cihaz Onarımına Devlet Desteği: Bonusla 130 Euro’ya Kadar Yardım

    3 Şubat 2026

    Avusturya’da Tadilat Yapanlar Dikkat: Isıtma Bonusunda Yeni Dönem Başladı

    3 Şubat 2026

    Galatasaray’da Forma Giyen Yusuf Demir SK Rapid’e Geri Dönebilir

    3 Şubat 2026
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Utkan Haber
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.