avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

İki Soyguncuyu Vuran Kuyumcuya 17 Yıl Hapis Cezası Verildi

İtalya’nın Grinzane Cavour kentinde bir soygun sırasında iki soyguncuyu vurarak öldüren kuyumcu Mario Roggero’ya 17 yıl hapis cezası verildi. Bu karar, ülkeyi ikiye böldü.

İki Soyguncuyu Vuran Kuyumcuya 17 Yıl Hapis Cezası Verildi

UTKAN HABER (Viyana) – 28 Nisan 2021’de Grinzane Cavour’da gerçekleşen olayda, Mario Roggero iş yerine giren üç soyguncuya ateş açtı. Soyguncular, Roggero’nun eşini ölümle tehdit etmiş ve kızını sırtından kablo bağlarıyla bağlamışlardı. Olay sırasında Roggero, silah zoruyla bir arka odaya sürüklenmiş ve soyguncuların sayım yaparak tehdit ettiklerini belirtmişti.

Soyguncular, mücevher ve saatleri alarak dükkanı terk ettikten sonra Roggero, onları takip etti. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Roggero en az beş kez ateş etti. Andrea Spinelli ve Giuseppe Mazzarino, olay yerinden birkaç metre uzaklıkta ölü bulundu. Üçüncü soyguncu ise yaralandı ve daha sonra tutuklandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İtalya’da Araçtan Sigara İzmariti veya Mendil Atmanın Cezası 1.188 Euroya Kadar Çıkıyor

İtalya, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında araçlardan çöp atanlara yönelik cezaları ...

Avusturya’da Depozitolu Şişe Krizi: Yeni Geri Dönüşüm Sistemi Mahkemelik Oldu

Avusturya’da Ocak 2025’te yürürlüğe giren yeni depozito sistemi, çevre açısından ...

İtalya’da Araçta Klima Kullanımına Dikkat: 444 Euro’ya Kadar Para Cezası

İtalya’da yaz sıcaklarında araç klimasını çalıştırmak isteyen sürücüler için önemli ...

Roggero, mahkeme tarafından 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık, Roggero’nun kaçmakta olan soyguncuları takip ederek ve ateş açarak meşru müdafaa sınırlarını aştığını savundu. Roggero, eşinin kaçırıldığından endişelendiğini ve 2015’teki bir soygun deneyiminin karar verme yeteneğini etkilediğini ifade etti.

Bu karar, İtalya’da büyük tartışmalara neden oldu. Başbakan yardımcısı Matteo Salvini ve Fratelli d’Italia partisinden Lucio Malan, karara tepki gösterdi. Roggero, kararı “suç için bir zafer” olarak nitelendirdi.

 - Avrupa
Yayınlama: 07.12.2023