20 Ağustos 2025 Saat 23:00: Türkiye Kapıkule çıkışı, Bulgaristan girişi 3,5 Saat

20 Ağustos 2025 Saat 23:00: Türkiye Kapıkule çıkışı, Bulgaristan girişi 3,5 Saat

20 Ağustos 2025 – Türkiye Kapıkule çıkışı ve Bulgaristan Kapitan Andreevo girişi toplam 3,5 saat sürdü. Gurbetçiler yaz tatilini Türkiye’de geçirdikten sonra memleketlerine veda ederek Avrupa’ya dönüşe geçti.

Türkiye’ye 22 Haziran’dan bu yana giriş yapan 1 milyon 860 bin 983 gurbetçiden tam 1 milyon 373 bin 720’si, yaşadıkları ülkelere dönmek üzere Kapıkule’den çıkış yaptı.

Gurbetçiler, memleketlerinden ayrılırken duygu yüklü sözlerle ana vatana veda etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
AİHM’den Emsal Karar: Sırbistan Gümrüğünde El Konulan 39.500 Euro Geri Ödenecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Sırbistan’da gümrükte el konulan nakit ...

Gurbetçilere büyük kolaylık: SGK başvuruları artık bulundukları ülkelerden yapılabilecek

Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı için büyük bir kolaylık ...

Sıla Yoluna Çıkacaklar Dikkat! Sırbistan’dan Akaryakıt Uyarısı: Bu İstasyondan Yakıt Almayın

Sırbistan üzerinden kara yoluyla Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlara önemli bir ...

TBMM’de “gurbetçiler” önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), gurbetçilerin sorunlarının araştırılması ve çözüm ...

Kapıkule Sınır Kapısı;

Görsel açıklaması

3,5 Saatlik Geçiş Süresi

Utkan TV Türkiye Yolu cep telefonu uygulaması verilerine göre, 20 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 23:00 itibarıyla, Türkiye Kapıkule çıkış ve Bulgaristan Kapitan Andreevo giriş işlemleri toplamda 3,5 saat sürdü.

Geçmiş yıllarda Kapıkule önünde uzun kuyruklar oluşurken, 2025 yazında bu yoğunluk büyük ölçüde azaldı. Ancak Bulgaristan tarafında Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda araçların bagajlarının tek tek aranması nedeniyle bekleme süresi uzuyor.

Kapıkule Sınır Kamerası’ndan alınan görüntülerde, tampon bölgede Bulgaristan’a geçiş için sıra bekleyen araçlar görülüyor. Şu an itibarıyla Kapıkule çıkış işlemleri yaklaşık 45 ila 60 dakika arasında tamamlanıyor.


Gurbetçiler Memlekete Veda Ediyor

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, memleketlerinden ayrılmanın hüznüyle yeniden Avrupa’ya dönüş yoluna geçti. Kapıkule Sınır Kapısı’nda işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, ailelerini ve sevdiklerini geride bırakmanın burukluğunu yaşıyor.

Kapıkule Yolcu Çıkış Peronu;

Görsel açıklaması


Utkan TV Türkiye Yolu Uygulaması Yol Arkadaşınız

Utkan TV Türkiye Yolu mobil uygulaması, gurbetçilere gece-gündüz 7/24 Yol Asistanı hizmeti sunuyor. Uygulama sayesinde sınır kapılarındaki anlık yoğunluk bilgilerine ulaşmak, doğru güzergâhı seçmek ve yolculuğu sorunsuz tamamlamak mümkün.

Romanya üzerinden gitmeyi planlayanlara ise mutlaka yola çıkmadan önce güncel bilgi almaları tavsiye ediliyor.

Uygulamayı indirerek, özellikle ilk kez aileleriyle otomobille yolculuk yapan gurbetçiler için güvenli ve sorunsuz bir yolculuk sağlanıyor.

Türkiye Yolu – Utkan TV
App Store: https://bit.ly/3AEqkY9

Yayınlama: 20.08.2025