Yukarı Avusturya’da Maske Zorunluluğu Tekrar Geliyor

Cuma gününden itibaren Yukarı Avusturya’da maske zorunluluğu geçerli olacak.

Yukarı Avusturya’da Maske Zorunluluğu Tekrar Geliyor

UTKAN HABER (Viyana) – 9 Temmuz tarihinde Yukarı Avusturya eyaleti tüm kamuya açık alanlar, mağaza ve restoranlarda ağız ve burnu kapatacak maske zorunluluğunu yeniden getirdi. Bugün eyalet valisi Thomas Stelzer (ÖVP) bu düzenlemeyi Cuma günü itibari ile, daha az kapsamlı federal düzenlemelerine adapte edileceğini bildirdi.

Amaç, CoV trafik lambası sistemi başlatılmadan önce eşit bir başlangıç durumu sağlamaktır. Bir basın bildirisinde: ”Trafik lambası sistemi ve buna bağlı risk değerlendirmesi ve uygun tedbirlerin etkili olması için tüm ülkede aynı başlangıç durumunu yaratmak mantıklıdır.” diye vurguluyor Stelzer ve eyalet valisi yardımcısı ve sağlık danışmanı Christine Haberlander (ÖVP).

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Hükümet çevrelerine göre Avusturya çapında geçerli maske zorunluluğu henüz söz konusu değildi. Tabi durum sürekli değerlendirilmektedir. Gelecek Çarşamba günü, yaz tatilinden sonra ilk bakanlar kurulu gerçekleşecek ve sayıların gelişimine göre ek önlemler bildirilebilir.


 

Yayınlama: 27.08.2020