Avusturya | Vorarlberg’de Paket-SMS Tuzağı: Bir Kadın 1.400 Euro’yu Dolandırıcılara Kaptırdı

Polis yetkilileri, bu tür mesajları alan vatandaşları, mesajdaki linklere tıklamamaları ya da telefonlarına herhangi bir uygulama indirmemeleri konusunda uyarıyor ve böyle mesajları hemen silmelerini öneriyor.

Avusturya | Vorarlberg’de Paket-SMS Tuzağı: Bir Kadın 1.400 Euro’yu Dolandırıcılara Kaptırdı

UTKAN HABER (Vorarlberg) –  Avusturya’da SMS yoluyla yapılan dolandırıcılık eylemleri, Vorarlberg’de mağdurlarını artırmaya devam ediyor. “Smishing” adı verilen bu yöntemle aldatma amaçlı gönderilen sahte SMS mesajları, alıcılardan küçük miktarlarda ödeme yapmalarını talep ediyor. Bludenzerli bir kadın, bu tür bir dolandırıcılık sonucunda 1.400 Euro’ya yakın bir meblağ kaybetti.

Olay, 54 yaşındaki kadına gelen bir SMS mesajıyla başladı. Mesajda, bir paketin teslim edilebilmesi için 1,10 Euro ödeme yapması gerektiği belirtiliyordu. Mesajda bulunan linke tıklayan kadın, sanki Österreichische Post’un resmi sitesiymiş gibi görünen bir web sitesine yönlendirildi. Daha sonra online bankacılık bilgilerini girerek 1,10 Euro’luk ödemeyi yaptı. Ancak bu işlemle birlikte dolandırıcılar kadının banka bilgilerine ulaştılar. Kısa bir süre içerisinde kadının hesabından “AliExpress” açıklamasıyla toplamda 1.388,80 Euro değerinde beş ayrı ödeme yapıldı.

Bu tür dolandırıcılık yöntemleri, son dönemlerde farklı varyasyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Kimi mesajlarda sesli bir mesajın ya da Finanzamt’tan bir ödeme beklediğine dair bilgilendirmeler bulunabiliyor. Polis yetkilileri, bu tür mesajları alan vatandaşları, mesajdaki linklere tıklamamaları ya da telefonlarına herhangi bir uygulama indirmemeleri konusunda uyarıyor ve böyle mesajları hemen silmelerini öneriyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Sırbistan Sınır Kapısında Viyana Plakalı Araçtan 357.000 Euro Değerinde Kaçak Mallar Ele Geçirildi

Sırbistan'ın Horgos sınır kapısında, Viyana plakalı bir araçta yapılan kontrollerde ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Viyana-Margareten’de Başsız Ceset Bulundu: Polis Cinayet Soruşturması Başlattı

Viyana-Margareten'de yenileme çalışmaları sırasında bir bodrumda başsız bir ceset bulundu; ...

Yayınlama: 12.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.