Viyana’da Polis yasağına rağmen Korona karşıtları protesto düzenledi

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da düzenlenen korona karşıtlarının protestosunda iki polis memuru yaralandı.

Viyana’da Polis yasağına rağmen Korona karşıtları protesto düzenledi

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da Yasağa rağmen, hükümetin korona tedbirlerine karşı göstericiler Cumartesi günü Viyana’da tekrar bir araya geldi. Polis sözcünün yaptığı açıklamada, Karlskirche’nin önündeki Resselpark’ta buluşan 1000’den fazla katılımcı vardı.

 Daha sonra Ringstrasse’de bir “yürüyüş” yaptılar. Protestocular ancak Babenberger Strasse’de yönetici tarafından engellendi. Demo daha sonra şehir merkezine doğru ilerledi.

Tahminler toplam 2.000 demo katılımcısı olduğunu varsaymaktadır. 

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Büyük bir demo treni şehir merkezinden geçerek akşam saatlerinde Wienzeile’ye dönerek trafiğe kapandı. Katılımcılar, görünüşe göre polis tarafından engellenme korkusuyla ana caddede yürüdüler.

Avusturya Medyasında çıkan haberlere göre, Corona gösterisinde iki polis memurunun yaralandığını bildirildi.

Yayınlama: 13.02.2021