Viyana’da Piroteknik Maddelerle Ağır Hasarlar Meydana Getirildi

Viyana’da, kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılan piroteknik maddelerle halka açık tuvalet ve çöp kutusu ağır hasara uğradı. Yaralanan olmazken, polis soruşturma başlattı.


Viyana’da Piroteknik Maddelerle Ağır Hasarlar Meydana Getirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Geçtiğimiz hafta sonu Viyana’da, kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan piroteknik maddelerle ilişkili zararlı eylemler sonucu ağır maddi hasarlar meydana geldi. Viyana-Donaustadt’taki Badeteich Hirschstetten bölgesinde bulunan bir halka açık tuvalet, neredeyse tamamen tahrip edildi. Patlama sonucu, metal kapı yaklaşık 25 metre uzağa fırlatıldı.

Olayı duyan ve geceleyin iki yüksek patlama sesi işiten bir tanık, hasarı fark edince polisi haberdar etti. Viyana İtfaiye Teşkilatı, binayı olası çökme tehlikesi açısından kontrol etti ve güvenlik nedeniyle alanın kapatılmasına karar verildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
10.Viyana’da İkamet Edenler 145 Euro, 11. Viyana’da İkamet Edenler 195 Euro İklim İkramiyesi Alacak
10.Viyana’da İkamet Edenler 145 Euro, 11. Viyana’da İkamet Edenler 195 Euro İklim İkramiyesi Alacak

Viyana’da 2 Eylül’den itibaren Klimabonus ödemeleri başlıyor; bölgelerine göre Viyanalılar ...

Halka Açık Tuvalet ve Çöp Kutusu Havaya Uçuruldu
Ayrıca, iyana-Favoriten’de, kimliği belirsiz kişiler tarafından belediye hizmetlerine ait bir çöp kutusu piroteknik maddeler kullanılarak havaya uçuruldu.  Olay yerinde piroteknik maddelerin kalıntılarına rastlanmadı. Her iki olayda da yaralanan olmadı, ancak kimliği belirsiz fail(ler) aleyhindeki soruşturmalar başlatıldı.

Piroteknik Maddelerin Tehlikeleri ve Yasal Uyarılar
Viyana Polisi, özellikle yılbaşı öncesinde, onaylanmamış bölümler ile yasadışı ve kötü kullanımından kaynaklanan tehlikeler konusunda halkı uyarmaktadır. Piroteknik cihazlarla yaşanan çoğu kaza ve tehlikeli olay, dikkatsizlik, ihmal ve yanlış kullanıma bağlıdır. Yasa dışı ve dikkatsiz kullanım büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Piroteknik Yasası hükümlerine aykırı hareket eden kişiler, olası cezai yaptırımların yanı sıra, 3.600 Euro’ya kadar idari cezalarla karşı karşıya kalabilirler.

Yayınlama: 18.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.