Viyana’da Minareli Camiinin Mimarı Richard Lugner 91 Yaşında Hayatını Kaybetti

Viyana’da minareli camii inşa eden ünlü mimar ve iş insanı Richard Lugner, 91 yaşında hayatını kaybetti. Avusturya’da inşaat sektörüne damga vuran Lugner, aynı zamanda Viyana Opera Balosu ile tanınan bir toplum figürüydü.

Viyana’da Minareli Camiinin Mimarı Richard Lugner 91 Yaşında Hayatını Kaybetti

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Richard Lugner hayatını kaybetti! “Krone” gazetesinin haberine göre, sevilen toplum figürü ve inşaat ustası Lugner, Pazartesi günü 91 yaşında vefat etti.

Son aylarda Richard Lugner, birçok sağlık sorunuyla mücadele ediyordu. Temmuz ayında kalp ameliyatı geçiren Lugner, Mörbisch’teki toplum etkinliğine katıldığında ise ağır sırt ağrıları nedeniyle tekerlekli sandalyede oturuyordu.

Lugner’in Villasında Acil Durum Müdahalesi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’

Başbakan Karl Nehammer, şiddetli fırtınaların ülkenin altyapısını ciddi şekilde etkilediğini ...

Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!
Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!

VERBUND müşterileri, 2022'deki tartışmalı fiyat artışından kaynaklanan tazminatlarını almak için ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

Richard Lugner hayatını kaybetti. “Krone” gazetesinin haberine göre, Pazartesi sabahı Döbling’deki villasına acil durum ekipleri sevk edildi.

Lugner’i hayata döndürmek için yapılan tüm müdahaleler sonuçsuz kaldı.

Stephansdom’da Düğün Planlanıyordu
Richard Lugner’ın Ekim ayında kutlamak istediği birçok önemli nedeni vardı: 11 Ekim’de 92. yaşını kutlamanın yanı sıra, yeni eşi Simone Lugner (42) ile Stephansdom’da büyük bir kilise düğünü yapmayı ve Dompfarrer Toni Farber’dan kutsama almayı planlıyordu.

Lugner, büyük ilgi gören bir törenle 1 Temmuz’da Viyana Belediye Sarayı’nda Simone ile evlenmişti.

“Mezar Taşımı Sipariş Ettim”
Conny Bischofberger ile yaptığı son röportajda, “Mörtel” lakaplı Lugner, cenazesi için her şeyin planlandığını, ancak ölüm üzerine fazla düşünmediğini söylemişti: “Ama her şeyin düzenli olmasını istedim. Mirasçılarım ne yapacaklarını bilsinler. Mezar taşımı bile sipariş ettim!”

Lugner, annesi ve teyzesinin gömüldüğü Zentralfriedhof’ta değil, Grinzinger Mezarlığı’nda son istirahatini bulmak istediğini belirtmişti. “Orası bana çok daha cazip geldi, Zentralfriedhof’tan çok daha güzel.”

İnşaat Ustası ve Lugner City’nin Sahibi
Richard Lugner, 11 Ekim 1932’de Viyana’da doğdu. 1953 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra inşaat sektörüne girdi ve kısa sürede zekasını kanıtladı. 1960’ların inşaat patlaması sırasında büyük firmalar büyük projeler için birbirleriyle mücadele ederken, genç Lugner küçük inşaatlara odaklanarak başarıyı yakaladı.

1975 yılında, Suudi Arabistan Kralı Faysal ibn Abdülaziz tarafından Viyana’nın Floridsdorf bölgesinde Avusturya’nın ilk camisini inşa etme görevi verildiğinde büyük bir başarı elde etti.

1988 yılında Richard Lugner, Viyana Gürtel’in hemen yanında, Stadthalle’ye yakın bir araziyi 14 milyon Schilling’e satın aldı. Planı, kendi alışveriş merkezi olan Lugner City’yi inşa etmekti. Bugün “Lugner City”, ülkenin en başarılı alışveriş merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Opera Balosu’nun Unutulmaz İsmi

Richard Lugner, inşaatçılıktan ziyade her yıl düzenlenen Viyana Opera Balosu’ndaki görkemli katılımlarıyla ünlü oldu. Ünlü konuklarıyla kırmızı halıda fotoğraf makinelerinin odak noktası olan Lugner, organizatörleri zorlasa da kendisi ve Lugner City için büyük ilgi topladı.

Özel hayatında altı kez evlenen Lugner, genellikle genç ve medya ilgisini çeken kadınlarla çevriliydi. Kadınlara genellikle hayvan isimleri takardı. En bilinen eşi, 13 Temmuz 1991’de evlendiği Christina “Mausi” Lugner’dı. Çift, 2 Ağustos 2007’de birçok ortak görünümlerine rağmen boşandı. Haziran 2024’te Lugner altıncı kez evlendi – bu kez “Bienchen”i ile. Lugner’ın dört çocuğu vardı, ancak hepsi kamuoyundan büyük ölçüde uzak durdu.

Yayınlama: 12.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.