Viyana’da Kısa Süreli Park Ücretlerine Zam: 2025’te Saatlik Ücret 2,60 Euro

Viyana’da Kısa Süreli Park Ücretlerine Zam: 2025’te Saatlik Ücret 2,60 Euro

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da kısa süreli park ücretleri 1 Ocak 2025 itibarıyla zamlanıyor. Yeni düzenlemeye göre, yarım saatlik park ücreti 1,30 Euro (önceki 1,25 Euro), bir saatlik park ücreti ise 2,60 Euro (önceki 2,50 Euro) olarak belirlendi. Ancak, eski park biletleri yalnızca 30 Haziran 2025 tarihine kadar kullanılabilecek ve bu biletlerin yeni tarifeye uyarlanması için herhangi bir değiştirme seçeneği sunulmayacak.

Eski Park Biletleri İçin Kritik Tarih
Viyana Belediyesi, eski park biletlerinin 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli olduğunu ancak yeni tarifeye uygun hale getirilmesi için ek bir ödeme veya değiştirme seçeneği sunulmadığını açıkladı. Bu durum, tüketicilerin eski biletlerini bu tarihten sonra kullanamaması anlamına geliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “Yasadışı Göçe Sıfır Tolerans, Kesin Geri Gönderim Şart!”

FPÖ Lideri Herbert Kickl, göç ve iltica politikalarına ilişkin yaptığı ...

Austurya Vorarlberg’de Silahlı Dehşet: Evde Peş Peşe Silah Sesleri! 2 Ölü, Cobra’dan Büyük Operasyon

Vorarlberg’de Perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırı büyük bir polis operasyonuna ...

Avusturya’da 284.000 Hane Daha Ucuza Elektrik Alacak: “Ucuz Elektrik Yasası” Meclisten Geçiyor

Avusturya’da uzun süredir tartışılan Elektrizitätswirtschaftsgesetz (ElWG), yani kamuoyunda bilinen adıyla ...

Viyana FPÖ’den Kırmızı Alarm: “Şehir Çöküyor, Borçlar Patlıyor! Suçlu Ludwig!”

Viyana siyasetinde bugün adeta deprem etkisi yaratan açıklamalar geldi. FPÖ ...

ÖAMTC’den Sert Eleştiri
Avusturya Otomobil Kulübü (ÖAMTC), park biletlerinin değiştirilmesi için seçenek sunulmamasını eleştirdi. ÖAMTC trafik uzmanı Matthias Nagler, bu durumun tüketicileri mağdur ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Eski park biletleri, 30 Haziran 2025’ten sonra tamamen değersiz hale gelecek. Viyana Belediyesi’nin, son beş yılda yapılan üç ücret artışına rağmen bilet değişimini kesin bir şekilde reddetmesi kabul edilemez.”

Adil Çözüm Çağrısı
ÖAMTC, tüketicilere eski park biletlerini yeni tarifeye uyarlamak için eksik farkı ödeyerek geçerli bilet alma seçeneği sunulmasını talep ediyor. Nagler, “Ödenmiş bir ücretin karşılığında hizmet verilmemesi adil değildir. Bu soruna bir çözüm bulunmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Tüketiciler, park ücretlerindeki artış ve bilet değişim seçeneği olmaması nedeniyle Viyana Belediyesi’ne tepkilerini dile getirirken, ÖAMTC adil bir çözüm için çağrısını sürdürüyor.

Yayınlama: 01.01.2025