avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Viyana’da Yine Kaçak Kasap Skandalı: 200 Kilo Kuzu Eti Ele Geçirildi

Viyana’da Yine Kaçak Kasap Skandalı: 200 Kilo Kuzu Eti Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Belediyesi Acil Müdahale Ekibi, Ottakring’de bir kez daha kaçak bir kasap atölyesini gün yüzüne çıkardı. 200 kilo kuzu eti konfiske edildi.

Üç hafta önce Favoriten’de de bir kaçak kasap atölyesi ortaya çıkarılmıştı. Mide bulandıran bu kasap, dönercilere et tedarik ettiği için sektörde büyük bir huzursuzluk yaşanmıştı.

200 Kilo Kuzu Eti Ele Geçirildi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Mindestsicherung Alarmı: Başkan Ludwig’den “Tüm Alanlarda Tasarruf” Uyarısı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da SPÖ ile NEOS arasında kurulan yeni koalisyon, ...

Avusturya Başbakanı’ndan Sert Mesaj: “Çalışmayan Göçmene Tek Kuruş Yok!”

Avusturya Başbakanı Christian Stocker, "Bugün" (Heute) gazetesine verdiği röportajda dikkat ...

Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Geriliyor: Benzin 1,40 Euro, Dizel 1,38 Euro

Avusturya’da akaryakıt fiyatları Mayıs ayında önemli bir düşüş gösterdi. Son ...

Avusturya’da Birçok Şehirde Kiralar Metrekare Başına 20 Euro’yu Aştı

Avusturya genelinde kiralık daire fiyatları yükselmeye devam ediyor. 2025 yılının ...

Şimdi ise Viyana Belediyesi Acil Müdahale Ekibi, yeni bir kaçak kasap atölyesinin faaliyetlerine son verdi. Bir ihbar üzerine harekete geçen denetçiler, Ottakring’deki eski bir eczanenin bulunduğu mekâna baskın düzenledi. İçeride üç adamı, kuzu eti parçalarına ayırırken suçüstü yakaladılar. Toplamda 200 kilo et hemen el konularak muhafaza altına alındı.

Kasap atölyesinde ve işletmeye ait küçük bir kamyonda ciddi hijyen eksiklikleri tespit edildi ve işletmenin gerekli ruhsatlarının olmadığı belirlendi. Pazar denetim kurumundan gelen gıda kontrol görevlileri, etten örnekler alarak, sağlık riskleri açısından incelemeye gönderdi. Bu örnekler şu anda AGES (Avusturya Gıda Güvenliği Ajansı) tarafından değerlendiriliyor.

Ayrıca, Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS), çalışanlardan birinin resmiyette hastalık izninde olduğunu ancak sosyal güvenlik kaydının bulunmadığını ve aynı zamanda AMS’den yardım aldığını tespit etti. Et tedarik edilen iki Ottakring işletmesi de denetimden geçirildi.

“Kaçak kasap atölyeleriyle halk sağlığını tehlikeye atanlar er ya da geç hesap verecek”
— Walter Hillerer, Acil Müdahale Ekibi Başkanı

“Tüketicilerin sağlığı bizim için en yüksek önceliğe sahiptir. Kaçak kasap atölyeleriyle halk sağlığını tehlikeye atanlar er ya da geç hesap verecek. Biz de yasadışı işletmelere karşı tüm kararlılığımızla mücadele etmeye devam edeceğiz,” diye belirtti Acil Müdahale Ekibi Başkanı Walter Hillerer.

Bild: Gruppe Sofortmaßnahmen

 - Avusturya
Yayınlama: 13.02.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.