Viyana’da ikamet edenler posta kutularınızı kontrol ediniz! 200 Euro değerinde Enerji kuponu gelecek

Viyana’da yaşayanlar için geçerli olacak olan yardımdan yaklaşık 650 bin hane yararlanacak. İşte detaylar…

Viyana’da ikamet edenler posta kutularınızı kontrol ediniz! 200 Euro değerinde Enerji kuponu gelecek

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Peter Hacker ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Peter Hanke yapmış oldukları ortak basın açıklamasında, ‘’Enerji krizi nedeniyle Viyanalıların birçoğunun faturalarını ödemekte zorlandığı ve en acil desteğe ihtiyacı olanlara yardım ediyoruz. Yaklaşık bir milyon Viyanalı ve Viyana’daki tüm hanelerin üçte ikisi enerji ikramiyesinden yararlanacak. Böylece orta sınıfa kadar ulaşıyoruz ve şu anda en acil ihtiyaç duydukları yerde insanları destekliyoruz.” diye açıklama yaptılar.

200 Euro Energiebonus 22 yardımı
”Energie-Bonus 22’’ adı altında tek sefere mahsus 200 Euro’luk bir yardım yapılacak. Yardımın başvuru ile yapılacağı açıklanırken, yardımdan yaklaşık 650 bin hanenin yararlanacağı belirtildi. Yardımdan yararlanmak için tek kişilik hanelerde maksimum yıllık gelir brüt 40 bin euroyu geçmemesi gerekirken, çok kişili hanelerde ise bu rakamın 100 bin euroyu aşmaması gerekiyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...




Enerji ikramiyesinden bir milyon Viyanalı faydalanıyor
Viyana Belediyesi, 29 Kasım ile 12 Aralık 2022 tarihleri arasında tüm hanelere bilgi mektubu gönderecek. 10 Kasım’dan itibaren Viyana’da bir veya daha fazla kişinin ana ikametgahını kaydettirdiği her hane bu yardımdan faydalanabilecek.

Mektup, çevrimiçi başvuru için gerekli olan bir şifre içerir. İnternet üzerinden başvuru yapamayan kişiler, Sosyal İşler, Sosyal Refah ve Sağlık Kanunu Dairesi hizmet hattına (01 4000 8040, Pazartesi – Cuma, 08:00 – 18:00 saatleri arasında) başvurabilirler.

Başvuru, 5 Aralık’tan itibaren çevrimiçi olarak yapılabilir. Yaklaşık 650.000 Viyanalı hane bu gelir sınırları içinde yer almaktadır ve bu nedenle yardım alma hakkına sahiptir. Finansman almaya hakkınız olup olmadığından emin değilseniz, www.wien.gv.at adresinde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.




Hibe, çevrimiçi başvuruda belirtilen hesaba aktarılacak veya birkaç gün içinde posta havalesi ile ödenecektir.

Viyana’da bugüne kadar 234.000 hane, sabit oranlı enerji maliyeti ödeneği, Energy Support Plus ve Energy Bonus’un bir parçası olarak toplam yaklaşık 48 milyon Euro’luk doğrudan mali destek aldı.

Daha fazla ayrıntı için BURAYA tıklayabilirsiniz.



Yayınlama: 30.11.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.