Viyana’da Haksız Alınan 200 Euro Konut Bonusu 48.899 Kişiden Geri İstendi

Viyana’da Haksız Alınan 200 Euro Konut Bonusu 48.899 Kişiden Geri İstendi

UTKAN HABER (Viyana) – 2023 yılında Viyana şehri tarafından enflasyona karşı bir destek olarak hayata geçirilen Viyana “Konut Bonusu”, toplamda 620.100 haneye ödendi. Ancak bu desteği alan herkes bu bonusu elinde tutmaya devam edemedi.

Viyana Belediye Meclis Üyesi Kathrin Gaal’ın (SPÖ) Çarşamba günü Landtag’da yaptığı açıklamaya göre, 200 Euro tutarındaki konut bonusu toplamda 48.899 haneden geri istendi. Bu geri taleplerin temel nedeni, hane gelirinin belirlenen sınırları aşmasıydı.

Gelir Sınırları Aşıldı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Viyana Konut Bonusu, belirli gelir sınırlarını aşmayan kişilere yönelikti. Bu sınırlar, hane tipine göre farklılık gösteriyordu. Örneğin, tek kişilik haneler için yıllık gelir sınırı 40.000 Euro olarak belirlenmişti. Yapılan kontrollerde, bonusun hak edilmeyen durumlarda alındığı tespit edilen kişilerden geri ödeme talep edildi. Bu talepler yazılı olarak iletildi.

96% Geri Ödedi

Gaal’ın açıklamasına göre, geri ödeme talep edilenlerin yüzde 96’sı bu çağrıya uyarak ödemeyi gerçekleştirdi. Böylelikle Viyana’nın bu konuda önemli bir başarıya imza attığı belirtildi.

Bu gelişme, sosyal desteklerin doğru şekilde hedeflenmesi ve hak eden kişilere ulaşması konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi.

Yayınlama: 23.01.2025