Viyana’da Aylık Ekstra 94 Euro Yardım Alacak Aileler Açıklandı

Viyana şehir yönetimi, yoksulluk içindeki çocukları desteklemek için asgari geçim desteği olan Mindestsicherung’da revizyona giderek, tek ebeveynli ailelere ve çocuklu çiftlere ek mali yardım sağlayacak yeni bir ekonomik destek paketi başlatıyor; bu paket 2024 Ocak’ta yürürlüğe girecek ve ayda 100 Euro’ya kadar ek destek içerecek.

Viyana’da Aylık Ekstra 94 Euro Yardım Alacak Aileler Açıklandı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’daki yoksullukla mücadelede çığır açacak yeni bir adım atılıyor. Özellikle yoksulluk içindeki çocukları desteklemek amacıyla, şehir yönetimi asgari geçim desteği sistemi Mindestsicherung’da revizyona gitme kararı aldı. Ailelere yönelik yeni ekonomik destek paketi, tek ebeveynli aileler ve çocuklu çiftler için ekstra mali yardımı öngörüyor.

Belediye Meclisi Sosyal, Sağlık ve Spor Komitesine 9 Kasım’da sunulacak olan teklif, 2024 yılının Ocak ayında hayata geçirilecek. Yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce belirlenmiş olan çiftler için yapılan ödemeleri iptal etmesinin ardından Viyana Belediyesi’nin yeni bir çözüm yolu bulduğu ve bu çerçevede Ebeveyn-Aile Zammı adı verilen yeni bir yardım paketini devreye soktuğu belirtildi.

Viyana’da Kimseyi Geride Bırakmıyoruz

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner Düğün Dansı Hazırlıklarına Küçük Arısıyla Başladı

Avusturyalı ünlü iş insanı Richard Lugner, 91 yaşında, "Bienchen" lakaplı ...

Viyana’da 13A Otobüs Şoförü Ağlayan Küçük Çocuklu Anneyi Otobüsten Attı

Viyana'da 13A otobüs hattında çalışan bir şoför, sürekli ağlayan küçük ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Sosyal İşler Bakanı Peter Hacker, konuyla ilgili, “Krizin atlatıldığına dair bir algı olsa da yoksulluk içinde yaşamaya devam eden insanlar için bu durum sürüyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararını takiben etkilenen haneler için bir çözüm bulmak adına hızla harekete geçtik ve özellikle yoksulluk riski altındaki aileler için yeni Ebeveyn-Aile Zammını hayata geçirdik. Viyana’da kimseyi geride bırakmamak için sözümüzde duruyoruz,” dedi.

Aileler İçin Ekstra Yaklaşık 100 Euro
Yeni düzenlemeyle, yoksulluk sınırındaki aileler, Ausgleichszulagen-Richtsatz’ın %4.5’i kadar ek yardım alacak. Bu destekle birlikte 10.000 çocuklu çift, aylık gelir kayıplarını telafi edebilecek ve bu aileler için ayda 94,82 Euro ekstra gelir sağlanacak. Tek ebeveynli ailelere ise ayda 47,41 Euro ek destek verilecek. Ancak, çocuksuz yaklaşık 3.000 çift, yapılan kesintileri tam anlamıyla hissedecek.

Viyana Belediyesi’nin yaptığı bir araştırma, Mindestsicherung alan ve çocuk sahibi ailelerin büyük bir kısmının aylık 100 Euro’ya varan bir kaybı karşılamakta zorlanacağını ortaya koydu. Ailelerin yüzde 55’i kira, yüzde 63’ü enerji maliyetlerini zamanında ödeyemediğini belirtti.

Çocuklar için yapılan tasarruflar da dikkat çekici. Hanelerin yarısından fazlası giyim ve ayakkabı giderlerinde, üçte biri okul gezileri ve yaz kamplarında, bir kısmı da eğitim materyalleri ve özel derslerde kesintiye gittiğini ifade etti. Tek seferlik yardımların yetersiz kaldığı ve Mindestsicherung’daki kalıcı kesintiyi telafi etmediği, bu nedenle yapısal bir müdahale gerektiği vurgulandı.

Yayınlama: 09.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.