Viyana’da 96 Ton Pestisitli Pirince El Koyuldu

Viyana Pazar Dairesi, Hindistan’dan gelen ve “kusursuz kalite” olarak belgelenen 96 ton pirinci inceledi ve önemli miktarda bitki koruma ürünü kalıntısı tespit etti. Bu kalıntılar Avrupa bölgesinde onaylı değil. Pazar Dairesi’nin dikkatli çalışması sayesinde bu pirinç, Viyana’ya teslim edilmeden geri gönderildi.

Viyana’da 96 Ton Pestisitli Pirince El Koyuldu

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Pazar Dairesi’nin gıda müfettişleri, Hindistan’dan gelen ve Viyana’daki bir toptan satış işletmesinde satışa sunulması planlanan 96 ton pirinci inceledi. Satıcı, AB yönergelerine uygunluk için yapılan kimyasal analiz sonucunu içeren bir laboratuvar raporu sundu. Ancak Pazar Dairesi’nin detaylı incelemesi sonucu, pirinçte Avrupa’da onaylanmamış bitki koruma ürünleri kalıntıları bulundu.

Viyana Pazar Dairesi, 96 Ton Pestisitli Pirince El Koydu
“Kurier” gazetesinin raporuna göre, ele geçirilen pirinç miktarıyla bir milyon kişiye bir öğün yemek sağlanabilirdi. Pazar Dairesi, bu tehlikeli durumun farkına vararak pirinci teslim etmedi ve konuyla ilgili bir şikayette bulundu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Viyana Havalimanı’nda Bir Kadının Valizinden 400 Karton Sigara Çıktı: 38 Bin Euro Ceza Kesilme İhtimali Var

Viyana Schwechat Havalimanı'nda rutin bir kontrol sırasında Nijerya'dan gelen 59 ...

Zorunlu Eğitim Okullarında Alarm: Öğrenciler Almanca Konuşmuyor, Öğretmenler Viyana’dan Kaçıyor

Viyana'daki zorunlu eğitim okullarında her on öğrenciden yedisi günlük yaşamında ...

Bu durum, Viyana Pazar Dairesi’nin sıkı gıda güvenliği standartlarına ve kontrollerine örnek teşkil ediyor. Viyana’da yılda yaklaşık 22.000 plansız gıda kontrolü gerçekleştiriliyor ve şehirde toplam 78 gıda müfettişi görev yapıyor. Pazar Dairesi Direktörü Andreas Kutheil, gıda güvenliği ve tüketici koruma konusunda müfettişlerin önemli rolünü vurguluyor.

Pestisit nedir? 
Bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar, bazı organik bileşenler, dezenfektanlar gibi maddelere ve yöntemlere ”Pestisit” ismi verilir.

Yayınlama: 18.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.