Viyana’da, 2018 Yılından Bu Yana AMS’e Kaydı Bulunan Kişinin, Randevuya Gitmemesi Sebebiyle İşsizlik Maaşı Kesintiye Uğradı

Viyanalı Bernhard, acil diş ağrısı nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı bir iş danışmanlığı randevusu sonucu yanlış anlaşılmalar sebebiyle meslek danışmanlığı servisinden (AMS) aldığı hizmetlerin kesilmesiyle varoluş mücadelesi veriyor. İletişim sorunları ve sürekli danışman değişikliği, onun bu zor dönemde karşılaştığı başlıca engeller arasında yer alıyor.

Viyana’da, 2018 Yılından Bu Yana AMS’e Kaydı Bulunan Kişinin, Randevuya Gitmemesi Sebebiyle İşsizlik Maaşı Kesintiye Uğradı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyanalı Bernhard, acil diş ağrısı nedeniyle iptal ettiği bir iş danışmanlığı randevusu sonucu, yanlış anlaşılmalar yüzünden meslek danışmanlığı servisi (AMS) tarafından sunulan hizmetlerin kesilmesiyle varoluş mücadelesi veriyor. İletişim sorunları ve sürekli danışman değişikliği, onun zor bir dönemden geçmesine neden oluyor.

Viyanalı Adam, Acil Diş Ağrısı Nedeniyle Yaşam Mücadelesi Veriyor
Viyanalı bir adam, akut diş ağrısı nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı bir iş ve meslek danışmanlığı servisi (AMS) randevusu sonrası, daha fazla işbirliği yapmadığı varsayımıyla kendisine sunulan hizmetlerin kesildiğini iddia ediyor. Bernhard (isim değiştirilmiştir), yanlış anlaşılmadan ötürü birkaç haftadır varoluş mücadelesi içinde.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Bernhard, garsonluk yaparak geçimini sağlamış, fakat iş bulmanın her geçen gün zorlaştığını belirtiyor. Özellikle 2018’den itibaren ve Corona pandemisi süresince, sık sık AMS desteğine başvurmak zorunda kalmış. Bir randevu aldığını ve bu randevuda iş arayışında yardımcı olacakları sözü verildiğini ifade ediyor. Ancak, randevu gününde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dişçi ziyaretine gitmek zorunda kaldığını, AMS’nin de bu durumu onayladığını anlatıyor.

İki hafta sonra aldığı bir mektupla hizmetlerin kesildiğini öğrenen Bernhard, imzaladığı belgede daha fazla işbirliği yapmak istemediği yönünde bir ifade olduğunu öğrendiğinde şok yaşamış. Bu durum, kirasını ve diğer yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamayacağı anlamına geliyordu.

AMS ile yaşadığı iletişim sorunlarından da bahseden Bernhard, defalarca danışman değiştirmek zorunda kaldığını ve sorununu her seferinde baştan anlatmak zorunda kaldığını belirtiyor. Nisan başına kadar yeni bir randevu alabilmiş ve bu süreçte nasıl geçineceğini merak ediyor.

Bernhard, AMS’den gelen SMS’lerin kendisine ulaşmadığını, mektupların sürekli kaybolduğunu ve bu durumu AMS’ye defalarca bildirdiğini ifade ediyor. Şimdi, yaşadığı bu durumla ilgili bir şikayet mektubu göndermeyi planlıyor ve bu süreçte yaşadığı zorluklarla nasıl başa çıkacağını düşünüyor.

Yayınlama: 12.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.