Viyana’da 12 Yaşındaki Öğrenci Çocuğa Türk ve Bulgar Uyruklu 17 Gencin Cinsel İstismarda Bulunduğu İddia Ediliyor

Başkent Viyana’da şok edici istismar vakası: Bazıları reşit olmayan,17 gencin 12 yaşındaki bir kız çocuğuna defalarca cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. 17 şüpheli hakkında soruşturma yürütülüyor.

Viyana’da 12 Yaşındaki Öğrenci Çocuğa Türk ve Bulgar Uyruklu 17 Gencin Cinsel İstismarda Bulunduğu İddia Ediliyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Kronen Zeitung gazetesinin perşembe günü yayımladığı habere göre, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 12 yaşındaki öğrenci çocuğa 13 ile 18 yaşlarında Türk ve Bulgar uyruklu 17 gencin aylarca cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. Aylarca durumu annesine anlatamayan öğrenci çocuk, cinsel istismarın devam etmesi üzerine annesine yaşananları anlatmasıyla olayı gün yüzüne çıkardı.

İhbar üzerine Perşembe sabahı, Viyana Eyalet Kriminal Polisi Güney Şubesi müfettişleri, büyük çaplı bir komando operasyonuyla onlarca daireye baskın düzenledi ve 17 şüpheliyi çocuk odalarında geçici olarak gözaltına alındı. Çoğunluğu Türk ve Bulgar göçmen kökenli olan ve iddialara göre istismarın faili olan bu şüphelilerin yaşları kısmen 13 ile 18 arasında değişiyor. Operasyonda ayrıca en az dört cep telefonuna el konuldu.

Olaylar, önceki yılın başlarında masum bir gençlik flörtüyle başlayıp, sonrasında cep telefonu videolarıyla belgelenen şiddet, tehdit, şantaj ve sürekli taciz iddiaları içeren karmaşık bir diziyle sonlanıyor. İddialara göre, çoklu cinsel istismar vakaları, bir otoparkta, apartman dairesinde veya merdiven boşluğunda meydana gelmiş.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da 13A Otobüs Şoförü Ağlayan Küçük Çocuklu Anneyi Otobüsten Attı

Viyana'da 13A otobüs hattında çalışan bir şoför, sürekli ağlayan küçük ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen ...

Avusturya’da Doktor Randevuları Haftalar Sonrasına Veriliyor: Özel Doktor Randevusu Hemen Alınıyor

Avusturya'da sağlık sistemi iki katmana ayrılmış durumda: Kasa doktorlarından randevu ...

Öğrenci çocuk, gençler arasında bir “ödül” gibi aktarılmış. Cep telefonuyla çekilen toplu cinsel istismar videosunda 12 yaşındaki çocuğun defalarca “Durun!” diye bağırdığı duyuluyor. Kız, utançtan ve filmlerle şantaja uğradığı için uzun süre sessiz kalmış.

Futbol kulübü sayfalarındaki fotoğraflarda gülümseyerek ve Instagram ile TikTok gibi sosyal medya platformlarında ‘cool’ videolar yayınlayarak çocuk avcıları kendilerini masum göstermeye çalışıyor. Ancak, bu suçlular hakkındaki iddialar oldukça ciddi. İsmi editörler tarafından Anna-Sofia olarak değiştirilen bir genç kızın ilk erkek arkadaşı tarafından baskıya uğradığı ve şiddetle zorlandığı gösteriyor.

Şüpheliler suçları konusunda farkında değil
Şüphelilerin hiçbir suçluluk bilinci taşımadıkları belirtiliyor. “Krone” gazetesine göre, tüm 17 şüpheli polis nezaretinden serbest kaldıkları bildirildi. “Kinderzimmer-Bande” arasında pişmanlık veya suçluluk duygusu olmadığı, yaşananların karşılıklı rızaya dayalı olduğu ve kızın kendini 14 yaşında olarak tanıttığı iddia ediliyor. Grup aleyhine dava açılırsa, genç şüphelilere her biri için en fazla beş yıl hapis cezası tehdidi var. Bu olay, trajik şekilde ölen Leonie vakasını hatırlatıyor.

Şimdi Viyana savcılığının nasıl ilerleyeceğine karar vermesi gerekiyor. Çete tecavüzcüleri olduğu iddia edilen kişiler çocuk ceza kanunu kapsamına girdiğinden, ciddi cinsel istismar nedeniyle on yıla kadar hapis cezası yerine “sadece” beş yıla kadar hapisle karşı karşıyalar.

 

 

Kaynak: https://www.krone.at/3272661

Yayınlama: 29.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.