Viyana : Yıllık Park Pulu / Parkpickerl Almayı Unutmayınız Son Gün 01 Aralık 2018

Eylül 2017’den itibaren 10.Viyana Favoriten,1 Kasım 2018’den itibaren 11.Viyana Simmering bölgelerde kısa süreli park sistemine geçti


Viyana : Yıllık Park Pulu / Parkpickerl Almayı Unutmayınız Son Gün 01 Aralık 2018

Kasım 2018’den itibaren Simmering de kısa süreli park sistemine geçti

Eylül 2017’den itibaren Favoriten de kısa süreli park sistemine geçti

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...


Park Pulu / Parkpickerl

Kısa süreli park alanlarının çevresinde oturan vatandaşlar İlçe Belediye Dairesi’nden özel bir izin alarak istisnai izin belgesi temin edebilirler. Bu belge ile aracınızı o alanlarda zaman kısıtlaması olmadan park edebilirsiniz. Bu izin belgesi 1. ve 9. bölgeler arası ayraç, 20. ve Stadthalle çevresinde geçerlidir. Izin belgesinin yıllık ücreti 120 Avro’dur. İki yıl için ise 240 Avro ödemek gerekmektedir. 10., 12., 14., 16., 17., 18. ve 15. bölgeler (Stadthalle çevresinin dışında) yıllık ücreti 90 Avro’dur. İki yıl için ise 180 Avro’dur. Buna bazı vergiler de sonradan eklenmektedir.

Park belgesi alabilmeniz için aracınızın ruhsatı sizin adınıza kayıtlı olması lazımdır. Eğer iş arabanız / Dienstwagen varsa ve sizde Favoriten’de ikamet ediyorsanız park pulu alabilirsiniz.
 


Engelli Kişilerin Yıllık Parkpickerl  Almak İçin  Gerekli Belgeler ?

Sosyal hizmet hizmetinin engellilik pasaportu

Varsa:

Parkmetreden muafiyet belgesi
 




     style=”display:block; text-align:center;”
     data-ad-layout=”in-article”
     data-ad-format=”fluid”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”8431717731″>


PARK CEZASI 36 Euro

Kısa süreli park alanları / Kurzparkzonen

Viyana’da aracınızı park edebileceğiniz “kısa süreli araç park alanları” (“Kurzparkzonen”) vardır. Bu alanlar genelde hafta içi ve cumartesi günlerinde, en fazla 1.5 ile 3 saate kadar ücretli park edebildiğiniz caddeler veya ilçelerdir.

Aracınızı bu alanlarda park ettiğinizde, çeşitli yerlerden (örneğin sigara ve dergi satılan büfeler) 15, 30 dakika veya 1, 1.5, 2 saatlik park bileti (“Kurzparkscheine”) satın alıp park süresine göre doldurduktan sonra aracın ön camına görünür bir şekilde koymalısınız. Kısa süreli araç park alanlarının fiyatı yarım saat için 1.05 Avro, bir saat için 2.10 Avro, 1.5 saat için 3.15 Avro, 2 saat için ise 4.20 Avro’dur. 15 dakikalık park biletleri ücretsizdir.

Bunun dışında park ücretini cep telefonunuz ile ödeyebilirsiniz. HANDY-Parken (Almanca) uygulamasına katılmak için cep telefonunuzun kısa mesaj özelliğinin (mobil şebeke operatöründen bağımsız) bulunması gerekir. Mesaj, yurt içi veya yurt dışına ait bir hattan olabileceği gibi faturalı veya faturasız bir hattan da gönderilebilir.

Kayıt yapıldıktan sonra telefonunuza kontür yüklenir. Ardından park ücreti kontürden düşürülür. Ödeme ise online bankacılık yoluyla, kredi kartı veya paybox ile gerçekleşmektedir. Detaylı bilgileri Viyana Belediyesi‘nin sayfasında (E-devlet / Amtshelferseiten Handyparken) bulabilirsini (Almanca).



     style=”display:block; text-align:center;”
     data-ad-layout=”in-article”
     data-ad-format=”fluid”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”8431717731″>


Kısa süreli araç park alanları ve park süreleri

 

Kısa süreli park alanları trafik levhası ve mavi bir çizgi ile işaretlenir. Bu işaretlere göre aracınızı ne kadar park edebileceğinizi ve sürelerini bu trafik levhalarında görebilirsiniz. Fakat 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 12., 14., 15., 16., 17., 18. ve 20. İlçe belediyeleri prensip olarak Kısa Süreli Park Alanlarıdır. Bu alanların neredeyse tamamına araçlarınızı park ederken ücret ödemek durumundasınız.

Bu alanlardaki işletmelerin bulunduğu sokaklarda da özel kurallar geçerlidir. Azami park süresi 1.5 saat ile sınırlandırılmıştır.
 


Eylül 2017’den itibaren Favoriten de kısa süreli park sistemine geçti

 

Eylül 2017 itibarıyla Favoriten’de kısa süreli park alanı sistemine geçmiştir. Viyana’nın bir çok ilçesinde taşıtlarınızı ücret karşılığında sokaklara park edebilirsiniz. Daha önce ücretsiz park yeri hizmeti sunan 10. Bölge, bu uygulama Eylül 2017 tarihi itibariyle sonlandırdı. Böylelikle 10. Viyana’da her yer paralı park halini aldı.

Park pullu için 3 ay ile 2 yıl arasında başvuruda bulunmak mümkün. Bu sürenin dolması halinde tekrar başvuruda bulunmak gerekiyor. Parkpickerl’ı almak için hemen kişisel yada online olarak başvuruda bulunabilirsiniz. 


Kimler başvurabilir?

Park pulu almak için Favoriten’de ikamet etmeniz gerekirmektedir. Park belgesi alabilmeniz için aracınızın ruhsatı sizin adınıza kayıtlı olması lazımdır. Eğer iş arabanız / Dienstwagen varsa ve sizde Favoriten’de ikamet ediyorsanız park pulu alabilirsiniz.

Ayrıca, Favoriten’de ikinci ikametgahınız olarak küçük bir bahçeniz varsa, sizde park pulu alabilirsiniz. Fakat bu kişilerin esas ikametlerininde Viyana’da olması şarttır. İşletmeler ve çalışanlar için Viyana Belediyesi MA 65 (Almanca) belirli şartlar karşısında özel izinler tanıyabilir.
 

 

 

 

 

Yayınlama: 30.11.2018
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.