Viyana Sağlık Çalışanlarından Yüzde 30 Maaş Artışı Talebiyle Büyük Protesto


Viyana’daki doktorlar ve hastane çalışanları, maaşlarında yüzde 30’luk artış talebiyle geniş çaplı bir protesto düzenledi. Viyana Tabipler Odası tarafından organize edilen gösteri, Stephansplatz meydanında yoğun katılımla gerçekleşti.


Viyana Sağlık Çalışanlarından Yüzde 30 Maaş Artışı Talebiyle Büyük Protesto

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’daki doktorlar ve hastane çalışanları, maaşlarında yüzde 30’luk bir artış talebiyle kapsamlı bir protesto düzenledi. Viyana Tabipler Odası tarafından organize edilen bu gösteri, şehir merkezinde geniş çaplı bir katılımla gerçekleşti.

Protestonun merkezi, tarihi Stephansplatz meydanı oldu ve etkinlikler saat 16:00’da başladı. Yürüyüşe katılan yüzlerce sağlık çalışanı, “daha fazla takdir”, “eğitim için daha fazla zaman” ve “bölümlerin kapatılması” gibi konularda endişelerini ifade eden dövizler taşıdı. Özellikle Viyana Sağlık Konsey Üyesi Peter Hacker, protestocuların eleştirilerinin odak noktasıydı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Tabipler Odası, şehir yönetiminin maaş ve ödeneklerle ilgili vaatlerinden etkilenmediğini açıkladı. Odanın başkanı Stefan Ferenci, bu vaatleri “duman perdesi” olarak nitelendirdi ve sağlık çalışanları olarak daha somut adımlar beklediklerini dile getirdi. Talepler, yüzde 30’luk maaş artışının yanı sıra yapısal reformlar, daha fazla personel, hastalara daha fazla zaman ve daha az bürokrasiyi kapsıyor.

Ferenci, her zaman diyaloga açık olduklarını belirtti ve sağlık konsey üyesine düşünmesi için zaman tanıyacaklarını ifade etti. Ancak, eğer gerekli adımlar atılmazsa, ilkbaharda daha sert eylemlerin planlandığını da ekledi.

Protesto, hastanelerin işleyişini etkilemedi. Tabipler Odası, mevcut grip ve Covid-19 durumunu dikkate alarak, bu aşamada klasik bir grevin sorumsuzca olacağını belirtti. Bu durum, sağlık çalışanlarının hem taleplerini dile getirirken hem de halk sağlığına olan bağlılıklarını koruduklarını gösteriyor.

Yayınlama: 06.12.2023