Viyana Belediyesi 100 bin dairenin kira artışını önleyebilir ama ülke çapında bir çözüm istiyor

Viyana Belediyesi tek başına bir kira fiyatı freni uygulamak istemiyor, ancak yakında keskin bir şekilde artabilecek olan kılavuz kiralar sorununa henüz bulunamamış ülke çapında bir çözüm çağrısında bulunuyor.

Viyana Belediyesi 100 bin dairenin kira artışını önleyebilir ama ülke çapında bir çözüm istiyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya ORF’nin perşembe akşamı yayında bildirdiğine göre, yaklaşık 100.000 belediye dairesiyle federal başkent kendi başına harekete geçebilir. Yasal olarak mümkün olan feragat bu nedenle kullanılmaz. Viyana Belediyesi, Avusturya için genel bir çözüm istiyor

Viyana Belediyesi, kira kontrolü için ülke çapında bir çözüm istiyor
Belediye Başkanı Michael Ludwig ve Konut Meclis Üyesi Kathrin Gaal (her ikisi de SPÖ) “Vienna Today”a yaptıkları ortak açıklamada, “İlgili yasayı değiştirmek federal hükümetin sorumluluğundadır. Viyana Belediyesi “herhangi bir izole çözüm istemiyor. Avusturya’daki kiracıların evrensel bir çözüme ihtiyacı var, böylece sürekli enflasyonla ilgili kira artışları Avusturya’daki insanları bunaltmaya devam etmeyecek.” diye açıklamada bulundular.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’da 275.000 dairenin referans kirası var
Viyana’da 275.000 dairenin referans kiraları var ve şimdiye kadar federal bir düzenleme olmadığı için şehir, 1 Nisan itibarıyla 100.000 belediye dairesi için yaklaşan yüzde 8,6’lık artışı önleyebilir. ÖVP ve Yeşiller şimdilik anlaşamadı, geçen hafta bir çözüm sundular en azından şimdilik başarısız oldu. Dün Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer (ÖVP) bir tarih vermeden “tam bir paket” açıkladı. Halk Partisi, emlak devir vergisiyle ilgili tedbirlerle de ilgileniyor.

Avusturya genelinde, yaklaşık 375.000 referans değerli kiralık daire ve ayrıca, Temmuz ayında maliyetleri yüzde 5 artabilecek kiralık kategorisine sahip yaklaşık 135.000 daire bulunmaktadır. Örneğin, AK ayrıca endeksli, ücretsiz kiralarla yaklaşık 400.000 hane için bir kira fiyatı freni istiyor. SPÖ ve sendika federasyonu da kiraların yılda yalnızca bir kez artırılmasını ve yüzde 2’den fazla artmamasını talep ediyor.

Yayınlama: 03.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.