Viyana Belediye Başkanı Ludwig Türk Kahramanlarını şeref madalyası ile ödüllendirdi

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki terör saldırısında büyük bir kahramanlık göstererek yaralılara yardımcı olan Türk gençleri Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen’e Viyana Belediye Başkanı Ludwig tarafından şeref madalyası verildi.

Viyana Belediye Başkanı Ludwig Türk Kahramanlarını şeref madalyası ile ödüllendirdi

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Belediye Başkanı Micheal Ludwig 21 aralık pazartesi günü Recep Gültekin ve Mikail Özen’i kurtarma madalyası ile ödüllendirdi. Belediye Başkanı Ludwig, 2 Kasım’da Viyana’da gerçekleşen korkunç terör saldırısının olduğu gün, bu 2 genç özverili bir şekilde ve kendi hayatlarını tehlikeye atarak diğer insanların hayatını kurtardı ve onları tehlike bölgesinden çıkardı.” diye açıklamada bulundu.

Ludwig, Viyana Belediye Başkanı olarak bu beni özellikle gururlandırıyor, çünkü insanların kökeni ne olursa olsun bu şehirdeki dayanışmayı gösteriyor. Cesaretleri ve yürekleri için tüm Viyanalılar adına teşekkür ederim!’’ dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün gerçekleşen terör saldırısında yaralanmasına rağmen 1’i polis 2 kişiye yardım eden Recep Tayyip Gültekin ve arkadaşı Mikail Özen, başta Avusturya medyası olmak üzere uluslararası basının ilgi odağı olmuştu.

Ülkenin önemli gazetelerinden Kurier, “Viyana terör saldırısının 3 kahramanı” başlıklı haberinde, iki Türkün “kurşun yağmuruna” rağmen insanlara yardımcı olmaktan bir an bile tereddüt etmediklerini yazdı.

Avusturya’nın en çok satan gazetesi Krone, Gültekin ve Özen’in fotoğraflarını kullandığı, “Bu adamlar artık kahramanlar olarak görülüyor” başlıklı haberinde, iki gencin fedakarlığı sayesinde yaralı polis ve bir kadının hayatının kurtulduğuna vurgu yaptı. Gazete iki Türkün çatışmanın ortasında kalan iki kişiyi kurtararak terörün daha fazla kurban almasını önlediğini kaydetti.

“Viyana saldırısının kahramanları”
Ülkedeki sayılı özel televizyon kanallarından Plus24 de Özen’in açıklamalarının yer aldığı görüntüleri, “Viyana saldırısının kahramanları” başlığı ile sosyal medyada paylaştı. Binlerce kişi tarafından izlenen görüntülerin altına yapılan olumlu yorumlar dikkati çekti.

Gültekin ve Özen’in cesur tutumu Alman ZDF kanalında geniş yer bulurken, İngiliz kamu yayıncı kuruluşu BBC de “Viyana saldırısında acil yardımda bulunan 3 kişi övgüyü hak etti” başlığıyla, gençlerin dikkati çeken hikayelerini takipçilerine duyurdu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün gerçekleşen terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın faili emniyet güçlerince etkisiz hale getirilmişti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 7’si ağır en az 17 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

 

Yayınlama: 21.12.2020