Viyana Belediye Başkanı Ludwig müjdeyi verdi: 650 bin haneye 200 Euro kira yardımı yapılacak


Viyana belediye başkanı Ludwig, yeni bir para yağmuruyla yüz binlerce kiracının fiyatlarını düşürmek istiyor. Ayrıca kiracılar için birçok yardım paketi açıklandı. Ayrıntılar haberimizde..


Viyana Belediye Başkanı Ludwig müjdeyi verdi: 650 bin haneye 200 Euro kira yardımı yapılacak

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Belediye Başkanı Ludwig, Viyana belediye konutlarındaki yüzbinlerce kiracının fiyatlarındaki artışı yeni bir para yağmuruyla hafifletmek istiyor.

Avusturya’da 1 Nisan’dan itibaren, koalisyon önceden kiraların dondurulması konusunda anlaşmazsa, yeni yapılan kiralamalar için referans kiralar yüzde 8,6 artacak. Avusturya genelinde 375.000 standart kiralık dairenin kirası, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda artırılacak.

Hükümet bunu kanunen engelleyebilir, ancak büyük bir zaman baskısı altındadır. Çünkü yasanın parlamento, Ulusal Konsey ve Federal Konsey’deki bina veya finans komitesinden geçmesi gerekiyor. Düzenli toplantı tarihleriyle, bu artık 1 Nisan’a kadar mümkün değil.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...

Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck'ta, Türkiye'deki mülklere sahip olmasına rağmen ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Viyana’da yaşayanlar yeni para yağmuru
Viyana Belediye Başkanı Micheal Ludwig,  Amacının kira fiyatlarının uygun kalması için Viyana halkı için birkaç yeni nakit ikramiye duyurdu. Fiyatlardaki artışın özellikle federal başkentteki özel konut piyasasına da damgasını vurduğunu vurgulayan Ludwig, federal hükümetin kira tavanı konusunda karar vermek için zamanı dolmak üzere olan tereddütlü yaklaşımını eleştirdi . Viyana şimdi acilen desteğe ihtiyacı olan herkes için 5 maddelik somut bir programla yardım etmek istiyor.

Viyana’da ikamet edenlere yapılacak yardımlar;

1- Viyana konut bonus 200 Euro
Viyana’da 650 bin haneye kadar 200 Euro’luk konut ikramiyesi verilecek. 2022 yılında tek kişilik bir hane için brüt 40.000 Euro’yu veya çok kişilik bir hane için brüt 100.000 Euro geliri geçmeyen tüm haneler bu yardımdan faydalanabilecek.

Ödemenin Haziran/Temmuz 2023 için yapılması planlanıyor ve planlanan finansman tutarı 130 milyon Euro’yu buluyor.

2- Belediye evlerinde oturanlara 120 Euro
2023 yazı gibi erken bir tarihte, bir belediye dairesinin 220.000 kiracısının tamamı, ortalama olarak yaklaşık 120 Euro olması gereken aylık net kiranın yarısı tutarında (işletme giderleri ve satış vergisi hariç ana kira) özel bir kredi alacak.

3- Seviye bonusu
2023 takvim yılı sonunda 2022 ve 2023 yıllarında kira zammı yapılan belediye binası kiracıları, yaptıkları kira artışına göre ek kredi alacak. Bu adım bonusu, kira artışlarından özellikle kötü etkilenen herkese yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

4- Taksit sözleşmesi
Ludwig ayrıca taksit anlaşmasında büyük bir basitleştirme sözü veriyor . Bu, ödemeleri geciken ve evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan kiracılara yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

5-Viyana Belediye evlerinde oturanlara ek bütçe
Son olarak, Wiener Wohnen, düşük gelirli kiracılar için MA 40’a (sosyal, sosyal ve sağlık yasası)  ek bütçe fonları sağlayacaktır .

Yayınlama: 14.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.