Viyana Başkonsolosluğu’nda Devrim Gibi Değişiklik! Gurbetçiler Artık Saatlerce Beklemeyecek!

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Başkonsolosluğu’nda uzun bekleme süreleri artık tarih oldu! Yeni göreve başlayan Başkonsolos Ece Öztürk Çil, ayağının tozuyla randevu sistemini yeniden devreye sokarak vatandaşların bekleme süresini minimuma indirdi. Özellikle Viyana’ya kilometrelerce uzaklıktan gelen gurbetçiler, örneğin Graz ve St. Pölten gibi kentler ile çevresinde yaşayan vatandaşlar, artık saatlerce beklemek yerine, kısa sürede işlemlerini tamamlayabiliyor.
Bekleme Çilesi Sona Erdi!
Önceden 2-3 saat hatta 4 saate varan uzun bekleyişler yaşanırken, yeni sistemle artık vatandaşlar randevu saatinde gelip işlemlerini çok daha hızlı tamamlıyor. Başkonsolos Öztürk Çil, Türk toplumunun taleplerini dikkate alarak hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Viyana’da İlk Kadın Başkonsolos: Hedef Birlik ve Beraberlik
16 Eylül 2024’te göreve başlayan Ece Öztürk Çil, Viyana’nın ilk kadın başkonsolosu olarak da tarihe geçti. Daha önce Almanya Nürnberg Başkonsolosluğu ve Kolombiya Bogota Büyükelçiliği görevlerini yürüten deneyimli diplomat, Türk toplumunun sorunlarıyla yakından ilgileneceğini ve tüm derneklerle iş birliği içinde çalışacağını vurguladı.
Başkonsolos Öztürk Çil, yaptığı açıklamada:
“Önceliklerimizi belirleyip, iyi bir çalışma gündemi oluşturmak istiyorum. Konsolosluk işlemlerini en iyi şekilde yürütmekle birlikte buradaki toplumumuzun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesine katkı sağlamak istiyorum. Verimli, huzurlu bir dönem olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan Yeni Randevu Sistemine Tam Destek!
Viyana Başkonsolosluğu’nda yeni randevu sistemiyle birlikte bekleme çilesi sona erdi, gurbetçiler artık işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde hallediyor!
Viyana’da yaşayan bir Türk vatandaşı Ahmet Türk (isim değiştirildi), yeni sistemle ilgili memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:
“Eskiden Viyana Başkonsolosluğu’nda saatlerce beklemek zorunda kalıyorduk. İşlemlerimizi tamamlamak için uzun kuyruklarda bekler, hatta arabamıza park cezası yazılmasın diye dışarı çıkıp tekrar içeri girerdik. Şimdi ise her şey tıkır tıkır işliyor! 18 Şubat 2025’te randevumu aldım, tam saatinde Konsolosluğa gittim ve bekleme salonunda çok kısa bir süre oturduktan sonra işlemlerim anında halledildi. Hızlı, düzenli ve sorunsuz bir sistem kurulmuş. Yeni Başkonsolosumuzun bu değişimi gerçekleştirmesi gerçekten büyük bir fark yarattı! Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”
Gurbetçiler artık saatlerce beklemiyor, hem zaman kaybı önleniyor hem de işlemler çok daha konforlu bir şekilde tamamlanıyor!
Konsolosluk Resmi Açıklama Yaptı
Viyana Başkonsolosluğu resmi web sitesinden yaptığı duyuruda, randevu almadan gelen vatandaşların bekleme süresinin uzayabileceğini ve mutlaka önceden randevu oluşturulması gerektiğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Randevu sistemi uygulaması, Başkonsolosluğumuzun fiziki kapasitesi ve personel sayısına uygun şekilde işlem sürelerinin makul seviyede tutulmasını sağlamaktadır. Vatandaşlarımızın önceden randevu oluşturarak başvurularını gerçekleştirmeleri önemle rica olunur.”
Artık Viyana’daki Türkler için konsolosluk işlemleri çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Yeni sistem sayesinde hem zamandan tasarruf sağlanıyor hem de vatandaşlar gereksiz bekleme çilesinden kurtuluyor.